Haberler

06 Mayıs 2022

TİKA, Ramazan Bayramı Programı ile Herat'ta Yetimlerin Yüzünü Güldürdü

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, Afganistan'ın Herat şehrinde düzenlenen Ramazan Bayramı programı ile devlet yetimhanelerinde kalan yetimler bayram sevincini yaşadı.

TİKA Herat Program Koordinasyon Ofisi tarafından, Herat'ta faaliyet gösteren kız ve erkek yetimhanelerinde kalan yetim çocuklar için bayram şenliği programı düzenlendi. Ramazan Bayramı dolayısıyla yetimhanelerde kalan çocuklara bayramlık elbise ve ayakkabı dağıtılırken düzenlenen şenlik ile yetim çocuklar birlikte eğlendi.

Şenliğe katılan Herat İl Sosyal İşler Müdürü “Bugüne kadar yetimler, bu kadar sevinçli bir bayram geçirmedi.” diyerek Türkiye Cumhuriyeti ve TİKA'ya teşekkürlerini iletti.

Yetimhanede kalan 4. sınıf öğrencisi Hasan: “TİKA'ya bize verdiği hediyeler için teşekkür ediyorum. Bu hizmetlerin karşılığında Allah size daha çok versin ki başka yetimlere ve bize daha iyi hizmet sunun.” diyerek duygularını ifade etti.

Erkek Yetimhanesinin Müdürü Rahmatullah Hatibi de TİKA’nın Ramazan boyunca sağladığı gıda yardımları ile iftar programlarına işaret ederek “Bu Ramazan'da siz olmasaydınız yetimhane kapısı yetimlere kapanacaktı.’’ diyerek bayram şenliği için Türkiye Cumhuriyeti ve TİKA'ya teşekkürlerini iletti.

Sonraki Haber

TİKA'dan Tunus'ta Bal Arıcılığına Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Tunus’un Beja bölgesinde bal arıcılığını teşvik etmeye devam ediyor. Daha önce Beja’nın Tabouba bölgesindeki çiftçilere yönelik arıcılık projesi gerçekleştiren TİKA, bu sene de Beja Tarımsal Kalkınma Komiserliği (CRDA)...