Haberler

06 Mayıs 2022

TİKA, Ramazan Bayramı'nda Kabil'deki Yetimlerin Yüzünü Güldürdü

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, Afganistan'ın başkenti Kabil'deki Alauddin Afgan-Türk Dostluk Yetimhanesi öğrencileri için Bayram Şenliği programı düzenlendi. 

TİKA Kabil Program Koordinasyon Ofisi tarafından Ramazan Bayramı dolayısıyla başkent Kabil'de hizmet veren Alauddin Afgan-Türk Dostluk Yetimhanesi öğrencilerine yönelik “Ramazan Bayramı Şenliği” ne 100 yetim öğrenci katıldı. Yetimhane yerleşkesine kurulan atlı karınca, dondurma, pamuk şeker, patlamış mısır tezgahları ile animasyon grubu ve canlı çizgi film karakterleri de etkinliğe renk kattı.

Alauddin Afgan-Türk Dostluk Yetimhanesi'nde düzenlenen bayram şenliğine T.C. Kabil Büyükelçisi Cihad Erginay, T.C. Kabil Büyükelçiliği askeri ateşesi Sinan Uyar, T.C. Kabil Büyükelçiliği üçüncü katibi Ali Tolga Kocatepe, Alauddin Yetimhanesi Yurt Müdüresi Aziza Azizi ve TİKA Kabil Koordinatörü Zühtü Çal ve yetimhane görevlileri katıldı.

Büyükelçi Erginay yaptığı konuşmada; "Biz bütün ramazan boyunca olduğu gibi bu bayramda da çocukları yalnız bırakmamak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Hem devlet olarak hem de STK'larımız olarak Afganistan'da çok güzel faaliyetlerimiz oldu. Bu önemli günde ve anlamlı programda Afgan çocuklarının yanında olmak bizi ziyadesiyle mutlu etti. Türkiye olarak Afganistan’daki yetimlerin yanında olmaya devam edeceğiz." dedi.  Erginay, yetimhane sakinleri ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek programı düzenleyen TİKA Kabil Koordinatörlüğüne şükranlarını sundu.

TİKA Kabil Koordinatörü Çal ise yaptığı konuşmada günün önemine vurgu yaparak bu özel günde kimsesiz olan çocuklar ile zaman geçirmenin ve çocukların yüzlerindeki mutluluğun paha biçilemez olduğuna değindi.

Alauddin Yetimhanesi Yurt Müdüresi Azizi ise TİKA'nın daha önce de çeşitli yardımlarda bulunduğunu, yapılan yardımlar ve düzenlenen programlar ile çocukların çok mutlu olduğunu belirterek, desteklerinden dolayı TİKA'ya teşekkürlerini iletti.

Sonraki Haber

TİKA’nın Desteğiyle Gürcistan’da Organ Nakli Eğitimleri devam ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Türkiye Organ Nakli Vakfı ve Gürcistan Sağlık Bakanlığı arasında Gürcistan’da organ nakli ve organ bağışının yaygınlaştırılması ve iyileştirilmesine yönelik imzalanan mutabakat zaptı çerçevesinde yapılan eğitimlerin ikinci etabı tamamlandı....