Haberler

05 Mayıs 2022

TİKA Ramazan’ın Bereketini Güney Amerika’ya Taşıdı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Güney Amerika ülkeleri Kolombiya, Uruguay, Guyana  ve Surinam’daki ihtiyaç sahiplerine gıda paketi dağıttı.

Kolombiya’nın dört farklı şehrinde 1.200 aileye  gıda paketi

Kolombiya’nın dört farklı şehrindeki 1.200 aileye gıda paketi dağıtıldı. TİKa tarafından hazırlanan gıda paketleri başkent Bogota, Barranquilla, Maicao ve San Andrés Adası’ndaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Bogota şehrindeki Ramazan etkinlikleri Abou Bakr Al-Siddiq Camii, Santa Fe de Bogotá İslam Merkezi ve Al-Kurtubi İslami Araştırmalar Merkezi ile koordineli olarak düzenledi. Programa TİKA Orta Asya ve Kafkaslar Dairesi Başkanı Ali Özgün Öztürk de katıldı.

Abou Bakr Al-Siddiq Camii’nin yasal temsilcisi Ahmad Tayel, alınan destek için teşekkürlerini iletirken, “Bogota İslami Hayırseverler Derneği ve Abou Bakr Al-Siddiq Camii olarak cemaatimiz için yaptıklarınızdan dolayı sizlere minnettarız.” dedi

TİKA, Santa Fe de Bogota İslam Merkezi iş birliğinde gıda kolilerinin yanı sıra ihtiyaç sahibi ve Müslüman topluluk üyelerine İstanbul Camii’nde bir hafta boyunca 300 kişilik iftar yemeği hazırladı. İstanbul Camii Başkanı ve Yasal Temsilcisi Carlos Sánchez konuşmasında“Bu ramazan ayında bizlere vermiş olduğunuz değerli destek için teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

Ülkenin Karayip bölgesinde, Barranquilla (Atlantico Departmanı), Maicao (La Guajira Departmanı) ve San Andrés Adası’nda da 300’er gıda paketi dağıtıldı.

Uruguay’da ihtiyaç sahibi ailelere gıda paketi desteği

TİKA tarafından Uruguay’daki Müslüman ailelere ve Uruguay Gıda Bankası’na 250 gıda kolisi dağıtıldı.

Gıda Bankası’na yapılan yardım dağıtımına katılan Türkiye’nin Montevideo Büyükelçisi Hüseyin Müftüoğlu, şunları söyledi: “Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi olarak burada olmaktan çok memnunum. Ramazan ayı şefkat ve yardımlaşma ayıdır, TİKA ile Ramazan son günlerinde Uruguaydaki dostlarımıza yardım eli uzatabildiğimiz için çok mutluyuz. Tüm Uruguay’daki dostlarımızı ulaşmak için bize göstermiş olduğu yardım ve destek için yerel kuruluşlara da teşekkür ederiz.”

İslam Kültür Organizasyonu Başkanı Tamar Chaky ise “Bu destek çok önemli çünkü birçok kişiye fayda sağlayacak. Allah sizden razı olsun ve yaptığınız tüm iyilikleri kabul etsin. Bu teslimin Ramazan ayında yapılması büyük bir nimettir” ifadelerini kullandı.

Kalan gıda paketleri ise İslam Kültür Organizasyonu personeli ve gönüllüleri tarafından Montevideo şehri ve çevresindeki ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı.

Surinam’da 200 aileye Ramazan paketi

TİKA tarafından Surinam Müslüman Birliği (S.M.A) iş birliğinde başkent Paramaribo ve çevre illerdeki  ihtiyaç sahibi kişi ve ailelere 200 gıda paketi ulaştırıldı.

İslam Birliği Temsilcisi Michel Soebhan, teşekkürlerini şu sözlerle dile getirdi: “Mübarek Ramazan ayı vesilesiyle Surinam Cumhuriyeti’nin yoksul ve muhtaç vatandaşlarına desteklerinden dolayı TİKA’ya teşekkürlerimi sunmaktan onur duyarım.”

Guyana’da Ramazan Programı

TİKA tarafından, Guyana’nın başkenti Georgetown’da kurulan insani yardım kuruluşu Guyana İslam Teşkilatı (CIOG) iş birliğinde 200 ihtiyaç sahibi aileye gıda paketi temin edildi.

Dağıtım töreni sırasında konuşan CIOG Genel Başkanı Shameena Haniff Ramazan ayında verdikleri gıda desteğinden dolayı TİKA’ya, Türkiye Cumhuriyetine ve halkına teşekkürlerini iletti.

Dağıtımlar; Georgetown, Berbice Batı Kıyısı ve Doğu Kıyısı, Essequibo Kıyısı ve Adaları, Demerara Batı Şeria, Demerara Batı Kıyısı, Demerara Doğu Kıyısı ve Demerara Doğu Kıyısı bölgelerinde gerçekleştirildi.

Sonraki Haber

TİKA, Ramazan Bayramı'nda Kabil'deki Yetimlerin Yüzünü Güldürdü

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, Afganistan'ın başkenti Kabil'deki Alauddin Afgan-Türk Dostluk Yetimhanesi öğrencileri için Bayram Şenliği programı düzenlendi.  TİKA Kabil Program Koordinasyon Ofisi tarafından Ramazan Bayramı dolayısıyla başkent Kabil'de hizmet veren Alauddin Afgan-Türk Dostluk...