Haberler

06 Şubat 2012

TİKA Projeleri Arnavutluk Kamuoyunda

Arnavutluk Cumhuriyeti resmi radyo televizyon kurumu RTSH’de gazeteci Agron Bala tarafından hazırlanarak “prime time” da yayınlanan; dünya ve Arnavutluk gündeminin değerlendirildiği “7×7” adlı haber programında, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı kamuoyuna tanıtıldı.

Programın 30 Ocak 2012 tarihli canlı yayınında Agron Bala’nın sorularına yanıt veren TİKA Tirana Program Koordinatörü Yahya Gülseven, Türkiye’nin bugüne kadar pek çok donörün girmeye bile cesaret edemediği Somali dâhil olmak üzere pek çok ülkede proje ve faaliyetlerini gerçekleştirdiğini söyledi. Gülseven, dünyanın içinde bulunduğu küresel ekonomik krize rağmen Türkiye’nin kalkınma yardımlarının beş kıtada artarak devam ettiğini dile getirdi.

“TİKA’nın işbirliği faaliyetlerinin herhangi bir bölge ya da topluluk ile sınırlı değildir. İhtiyaç duyulan her alanda, hiç bir ayrım yapmadan proje ve faaliyetler gerçekleştiriyor. Arnavutluk’ta bugüne kadar tamamlanan projeler iki ülke arasındaki iyi ilişkilerin somut birer ifadesidir.” dedi.

Programda ayrıca, kısa bir süre önce Tiran Belediyesi ile işbirliği halinde Başkanlığımızca kurulan, Arnavutluk’ta fiziksel engellilerin ücretsiz faydalanabileceği ilk ve tek “Fizyoterapi Merkezi”nden faydalanmaları için Tiran kentinde yaşayan fiziksel engellilere çağrı yapıldı.

Sonraki Haber

Türkiye'den Gazze'ye 46 Ton İlaç ve Tıbbi Malzeme Yardımı

Türkiye,  Gazze Şeridi’nde yaşanan abluka nedeniyle Filistin halkının yaşadığı sorunlar karşısında duyarsız kalmıyor. Eğitim ve sağlık alanında Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)’nın koordinasyonunda yaptırılan alt yapı yatırımları devam ederken, acil insani yardım malzemeleri de yine TİKA eliyle bölgeye ulaştırılıyor.  ...