Haberler

23 Ekim 2011

TİKA Pakistan'da Hayat Kurtarıyor

Yaşadığı sel felaketleri ile dünya gündemine giren Pakistan’da kalkınma için ilk adımı Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) attı. TİKA tarafından Pakistan’ın Hayberpaktunwa, Pencap, Belucistan ve Sindh Eyaletlerine birer ambulans hibe edildi. İlk olarak Hayberpaktunkwa Eyaleti Sağlık Bakanlığı’na bir ambulansın hibe edilmesi ile başlayan çalışma, Pencap, Sindh ve Belucistan eyaletlerinde devam etti.

TİKA’nın sağlık işbirliği projeleri kapsamında eyalet yönetimlerine törenle teslim edilen ambulanslar; Pakistan’lı hastalar umut oldu. Tam donanımlı ve kullanıma ambulanslar, ülkede acil vakalarda hızlı müdahale etme olanağı verdi. Yetkililer ve hastalar tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanan ambulanslar, TİKA’nın desteği ile Pakistan’da hayat kurtarmaya başladı.

Ambulans hibesi ile TİKA Pakisan İslamabad Program Koordinatörlüğünün ilk büyük projesi tamamlanmış oldu.

 

Sonraki Haber

Türk Doktorlar Uganda'da Şifa Dağıtıyor

Türkiye’nin diğer ülkelerle gerçekleştirdiği işbirliği ve insani yardım faaliyetlerinde hiçbir mükerrerlik olmaması için koordinatörlük görevini başarı ile yürüten Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA), Somali’den Uganda’ya, Cibuti’den Kenya’ya kadar Doğu Afrika kıtasında hayatı ve...