Haberler

20 Aralık 2022

​TİKA, Pakistan’da Tarımsal Eğitim ve Üretim Alanları Oluşturdu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Pakistanlı çocukların erken yaşlardan itibaren tarımsal üretim sürecini öğrenmelerini sağlamak amacıyla Karaçi’deki üç farklı okulda hem eğitim alabilecekleri hem de kendi organik sebzelerini yetiştirebilecekleri tarımsal eğitim ve üretim alanları oluşturdu.

Gıda güvenliği riskinin ve organik tarımın öneminin her geçen gün arttığı günümüz dünyasında tarımsal üretimin gelecek nesillere aktarılabilmesini sağlamak amacıyla TİKA tarafından, Pakistan’ın en kalabalık şehri olan Karaçi’nin farklı bölgelerinde bulunan üç okulda tarımsal eğitim ve üretim alanı oluşturdu. TİKA tarafından bu okullardaki öğrenciler, kurulan model tarım alanları ile üretimin tüm süreçlerini yakından inceleme ve uygulama imkânı bulabilecek.

Ida Rieu İşitme ve Görme Engelliler Okulu, Al Mustafa Okulu ve yetimhanesi ile Idara Al Khair Surjani Kampüsünde model olarak kurulan tarım alanlarında tohum ekiminden, sulama ve toprak bakımına kadar birçok alanda teorik anlatım ve pratik uygulamaların yer aldığı eğitim programları düzenlendi. Verilen eğitimlere katılan öğrenciler, TİKA tarım uzmanı gözetiminde ilk tohum ve fide ekimlerini gerçekleştirdi.

Sonraki Haber

TİKA'dan Ukrayna'da Hasar Gören Üniversitenin Onarımına Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Ukrayna'nın başkenti Kiev'de bulunan, savaş sonucunda hasar gören Taras Şevçenko Ulusal Kiev Üniversitesi'nin cam ve çerçevelerini taktırdı. TİKA tarafından Kiev'in merkezinde bulunan Ukrayna'nın en köklü üniversitelerinden olan Kiev...