Haberler

26 Ocak 2022

TİKA, Özbekistan Medyasının Gelişmesine Katkı Sağlıyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından; Özbekistan’da bulunan Gazetecilik ve Kitle İletişim Üniversitesi’nde medya sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirmek üzere modern TV Stüdyosu kuruldu.

Özbekistan’da hâlihazırda 1500’den fazla kitle iletişim aracı ve kanalı faaliyet göstermektedir. Ancak heran yeni bir olay ve gelişmenin yaşandığı günümüz dünyasında cereyan eden gelişmelerin yakından takibini yaparak Özbekistan hakkında hem ülke kamuoyuna hem de uluslararası topluma hızlı, tarafsız, doğru ve etkili mesajları verecek yetişmiş insan gücüne duyulan ihtiyacı karşılamakta en güncel konulardan birine dönüşmüş durumdadır. 

Bu kapsamda geliştirilen proje ile Özbekistan'da medya sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirmek üzere kurulan Özbekistan Gazetecilik ve Kitle İletişim Üniversitesi bünyesinde TİKA tarafından son teknolojiye sahip cihazlarla donatılmış bir TV stüdyosu kuruldu. 

Proje kapsamında televizyon ve internet üzerinden canlı yayın yapabilecek stüdyo ile reji odası kurularak; son teknoloji kameralar ve tripod sistemi ile interkom, canlı yayın ve kurgu sistemi, ışık ve ses sistemi gibi modern cihazlarla donatıldı. Ayrıca, stüdyo donanımının eğitimini verecek 5 akademisyenin de meslek içi eğitimleri tamamlandı.

Proje ile Özbekistan’da medyanın gelişmesine katkı sağlanarak, güncel televizyon programlarının uluslararası standartlara uygun modern teknik cihazlar ile yürütülmesi ve çağdaş televizyonculuk hakkında bilgi ve beceri sahibi, yüksek nitelikli uzmanların yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

Sonraki Haber

TİKA’dan Kenyalı Balıkçılara Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Müslüman nüfusun yoğun yaşadığı, Hint Okyanusu’na kıyısı bulunan ve balıkçılığın bölge halkının ana geçim kaynaklarından biri olduğu Lamu Eyaletinde, “Balıkçı Teknelerine Tekne Motoru Verilerek Balıkçılığın Geliştirilmesi” projesini hayata...