Haberler

05 Mayıs 2023

TİKA'nın Kırgızistan'da Kurduğu "Türk Dünyası Kültür ve Eğitim Mutfağı" Düzenlenen Törenle Açıldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kırgızistan’ın Celalabad şehrinde bulunan Uluslararası Toktomamatov Üniversitesi Türk Dünyası Kırgız – Türk Prof. Dr. Turan Yazgan Sosyal Bilimler Enstitüsü Aşçılık ve Mutfak Sanatları Bölümü bünyesinde “Türk Dünyası Kültür ve Eğitim Mutfağı” kurdu.

Fergana Vadisi’nin önemli kentlerinden, Kırgızistan’ın en yoğun nüfuslu 3. şehri Celalabad’da 1993 yılından beri faaliyetlerini yürüten Türk Dünyası Kırgız – Türk Prof. Dr. Turan Yazgan Sosyal Bilimler Enstitüsü Aşçılık ve Mutfak Sanatları Bölümü bünyesinde “Türk Dünyası Kültür ve Eğitim Mutfağı” kuruldu.

Açılış programına TİKA Orta Asya ve Kafkaslar Dairesi Başkanı Ali Özgün Öztürk,  Uluslararası Tokmamatov Üniversitesi  Rektörü Yardımcıları Prof. Dr. Anvar Joldoşbaev ve Prof. Dr. Aycamal Kantöreyeva, TİKA Bişkek Koordinatörü Osman Usta, T.C. Oş Fahri Konsolosu ve Kırgızistan Ahıskalı Türkler Derneği Oş Temsilcisi Aslan Beyogliyev, Türk Dünyası Kırgız-Türk Prof. Dr. Turan Yazgan Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Halil Şengül, Celalabad Bölgesi Ahıska Türkleri Temsilcisi Danyar Süleymanov ve öğretim üyeleri, katıldı.

TİKA Orta Asya ve Kafkaslar Dairesi Başkanı Öztürk, kurulan mutfağın Kırgızistan ve Türkiye arasındaki dostluk köprülerinden biri olacağına inandığını belirtti.

Üniversitenin Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Joldoşbaev da tesisin üniversitelerine kazandırılması dolayısıyla duyduğu memnuniyeti dile getirerek TİKA’ya teşekkürlerini iletti.

Enstitü Müdürü Şengül, “Kültür ve Eğitim Mutfağı” kurulmadan önce pratik eğitimi çeşitli otellerin mutfaklarında yaptıklarını bunun hem maliyetli olduğunu hem de arzu ettikleri verimi alamadıklarını ancak kurulan bu mutfak sayesinde öğrencilerinin uluslararası standartlarda eğitim imkânına kavuşmasından dolayı çok memnun olduklarını kaydetti.

Sonraki Haber

TİKA’dan Gambiya İletişim ve Medya Akademisi’ne Ekipman Desteği

Gambiya'da medya çalışanlarını bir araya getiren Gambiya Medya Birliği ve bu birliğe bağlı Medya ve İletişim Akademisi’nin televizyon ve eğitim stüdyosu Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) destekleriyle yenilendi. 2010 yılında kurulan Medya ve...