Haberler

20 Aralık 2019

TİKA'nın Kırgızistan'da Kooperatifçiliğin Gelişmesine Eğitim Katkısı Sürüyor

K.C. Tarım, Gıda ve Arazi Islahı Bakanlığı işbirliğinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA)’nın desteğiyle, Skryabin Kırgız Milli Üniversitesi bünyesinde kurulan Kooperatifçiliği Destekleme, Eğitim ve Danışmanlık Merkezinde iki günlük “Kooperatifçilik Eğitimi” programı gerçekleştirildi.

Kasım ayında T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı işbirliğinde TİKA tarafından düzenlenen ve Türk uzmanlar tarafından verilen eğitime katılan akademisyenler tarafından verilen Kooperatifçilik eğitimine, Çüy Bölgesinin İlçe Tarımsal Kalkınma Müdürlüklerinden gelen idareciler ile uzmanlar katıldı.

Eğitimde, Kooperatifçiliğin temel ilkeleri, kooperatifçiliğin tanımı, kooperatiflerin kuruluşunda göz önünde alınması gereken hususlar, kooperatiflerde tedarik ve pazarlama, eski kooperatifçilik sistemi, mevcut kooperatiflerin durumu ve sorunları gibi konular ele alındı.

Tamamlanan eğitimin ardından, “Kooperatifçilik Eğitimi” Programının katılımcılarına 19 Aralık 2019 tarihinde sertifika teslim töreni düzenlendi. 

Sertifika Törenine, K.C. Tarım, K.C. Tarım, Gıda ve Arazi Islahı Bakan Yardımcısı Canıbek Kerimaliyev, T.C. Bişkek Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Yekta Kâmil Noyan, TİKA Bişkek Program Koordinatörü Ali Muslu ve Skryabin Kırgız Milli Tarım Üniversitesi Rektör Yardımcısı Tırgoot Çortonbayev katıldı. Eğitim programına katılan müdür ve uzmanlardan oluşan 18 kişiye katılım sertifikaları takdim edildi.

K.C. Tarım, Gıda ve Arazi Islahı Bakanlığının talebi üzerine Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA)’nın destekleriyle kurulan Kooperatifçiliği Destekleme, Eğitim ve Danışmanlık Merkezi 4 Kasım 2019 tarihinde resmi olarak açılmış ve faaliyetlerine başlamıştı.

Sonraki Haber

TİKA, İİT Ülkelerinde Afet ve Acil Durumlarda Müdahale Kapasitesini Artırıyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) ile Türk ve Sudan Sağlık Bakanlıkları işbirliğinde, İİT üyesi 12 ülkeye yönelik başlatılan eğitimlerin beşincisi Gambiya’da...