Haberler

22 Ekim 2021

TİKA, Nijerya'daki Ortaokulun Laboratuvarlarını Yeniledi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Başkent Abuja'daki Wuse Zone 3 Devlet Ortaokulunda fizik, kimya, biyoloji ve ev ekonomisi laboratuvarlarını yenileyerek materyal desteğinde bulundu.

TİKA tarafından devlet ortaokulunda yenilenen laboratuvarlar törenle hizmete açıldı. Açılış törenine, Türkiye'nin Abuja Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, TİKA Orta Doğu ve Afrika Dairesi Başkanı Bülent Korkmaz'ın yanı sıra yetkililer, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Türkiye'nin Abuja Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, Türkiye ve Türk halkının her zaman Afrikalıların yanında olduğunu belirterek, "Kurduğumuz kültürel ve insandan insana köprüler, bizi insanlığın ortak paydası etrafında bir araya getiriyor." dedi.

"Afrika'nın Kalkınmasında Eğitim En Güçlü Araçlardan Olacak"

Eğitimin Afrika'nın kalkınması için en güçlü araçlardan biri olacağına işaret eden Bayraktar, eğitimin, politika gündemlerinde genellikle hedefleri gerçekleştirmede dönüştürücü rol olarak algılandığını söyledi. Bayraktar, Türkiye'nin, insan potansiyelini gerçekleştirmenin anahtarı olan eğitimin yaygınlaştırılması için her türlü çabayı desteklediğini ifade etti. Türkiye ile Afrika'nın bağları güçlenirken, kıtada Türk kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının (STK) eğitim alanında öncü rol oynadığına işaret eden Bayraktar, "Türkiye Maarif Vakfı, Afrika'nın 25 ülkesinde 175 enstitüsünde 17 binden fazla öğrenciye eğitim veriyor. Geçen ay Türk STK'ler Abuja'da 2 yeni okul açtı." dedi.

Öğrencilerden Angela Amarachi yaptığı açıklamada, eskiden okulun laboratuvarları donanımlı olmadığı için derslerde geride kaldıklarını söyledi. Amarachi, yenilenen laboratuvarların mutluluğunu yaşadığını belirterek, Türkiye, TİKA ve Türk halkına teşekkür etti.

Sonraki Haber

Hanımefendi Emine Erdoğan Angola’da TİKA Projesinin Açılışını Gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Angola'nın başkenti Luanda'da, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından Rangel Kadın Mesleki Eğitim Merkezine Destek Projesinin açılışını gerçekleştirdi. Angola'da bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ve Türk halkının selamlarını getirdiğini ifade eden Erdoğan, Angola'nın...