Haberler

08 Ağustos 2022

TİKA, Nijer'de Yumurta ve Tavuk Üretim Çiftliği Kurdu

TİKA, Nijer’in başkenti Niamey’e bağlı Gorou Banda Köyü’nde faaliyet gösteren Mouradou Feri Kadın Grubu yararına modern tavuk üretim çiftliği kurdu.

Nüfusunun büyük bir bölümü tarım ve hayvancılıkla uğraşan ve kadın okuryazarlığının %10’un altında olduğu tahmin edilen Nijer’de, imkânsızlıklar nedeniyle okula gidemeyen kız çocukları, erken yaşta evlendirilerek eğitim ve çalışma hayatından mahrum bırakılıyor. Nijer hükümetinin başlıca öncelikleri arasında yer alan kadınların sosyal ve ekonomik hayata entegrasyonu, TİKA tarafından  farklı sektörlerde gerçekleştirilen projelerle destekleniyor.

1100 tavuk ve 2 buçuk ton yem temin edildi

Bu doğrultuda Nijer’in başkenti Niamey’e bağlı Gorou Banda köyünde moringa üretimi, nehir balıkçılığı, çömlekçilik ve küçükbaş hayvan üretimi faaliyetlerinde bulunan Mouradou Feri Kadın Grubu yararına, modern ekipmanlarla donatılmış yumurta ve tavuk üretim çiftliği kuruldu. Çiftliğe ayrıca 1100 tavuk, 2 buçuk ton yem, ilaç, aşı ve diğer tamamlayıcı ekipmanlar da temin edildi.

Nijer-Türkiye iş birliği artarak devam edecek

Çiftliğin devir teslim töreni T.C. Niamey Büyükelçisi Özgür Çınar ve TİKA Niamey Koordinatörü İrfan Pamuk’un katılımlarıyla gerçekleştirildi. Törende söz alan konuşmacılar, Nijer ve Türkiye arasındaki ilişkilerin artarak devam etmesi gerektiğini belirttiler. Projeyle, Nijerli kadınların ekonomik hayata katılımlarının ve Nijer’in hayvansal üretim kapasitesinin arttırılması hedefleniyor.

Sonraki Haber

TİKA'dan Somali Merkez Cezaevi'ne Altyapı Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Somali’nin başkenti Mogadişu’da bulunan Merkez Cezaevi’ne iyileştirme çalışmaları kapsamında yatak, ranza, bir adet masaüstü bilgisayar, televizyon ve projeksiyon cihazı temin edildi. Özellikle çocuk ve rehabilitasyona ihtiyaç duyan...