Haberler

09 Ağustos 2022

TİKA, Namibyalı Gençler Yararına Bilgisayar Laboratuvarı Kurdu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Namibya’nın Keetmanshoop şehrinde bulunan Çok Amaçlı Gençlik Merkezi’ne bilgisayar laboratuvarı kuruldu.

Genç işsizliğinin önemli bir sorun olduğu Namibya’da gençlerin bilgisayar teknolojilerine erişiminin sağlanması amacıyla TİKA ve Karas Valiliği iş birliğinde Keetmanshoop Çok Amaçlı Gençlik Merkezi’nde bilgisayar laboratuvarı kuruldu. Kurulan bilgisayar laboratuvarı için 19 bilgisayar ve 1 projeksiyon cihazı temin edildi. Proje kapsamında gençlere yönelik verilen bilgisayar kullanım eğitimleri sayesinde gençlerin istihdam edilebilirliğinin artırılması ve bilgiye erişiminin kolaylaştırılması hedefleniyor.

"Gençlerin eğitimine ve istihdamına katkı sağlayacak"

Teslim törenine Karas Valisi Aletha Frederick, Namibya Gençlik Bakanlığı Karas Bölgesi yetkilileri, Çok Amaçlı Gençlik Merkezi yöneticileri ve gençler katıldı. Törende konuşan Karas Valisi Frederick, özellikle COVID-19 salgını sonrasında Keetmanshoop’taki gençlerin bilgisayar ve bilgisayar teknolojilerine erişimlerinin zayıf olması nedeniyle eğitime katılımında büyük aksaklıklar yaşandığını, bilgisayar laboratuvarının bölgedeki gençlerin eğitimine ve istihdamına katkı sağlayacağına inandığını dile getirdi.

Keetmanshoop Çok Amaçlı Gençlik Merkezi hakkında

Keetmanshoop şehri ve çevresinde yaşayan gençlerin sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlanması amacıyla kurulan Keetmanshoop Çok Amaçlı Gençlik Merkezi; gençlerin kötü alışkanlıklardan uzaklaşması, üretime katılımının ve istihdam edilebilirliğinin artırılması amacıyla çeşitli eğitim programları düzenlemektedir.

Sonraki Haber

TİKA İş Birliğinde, Sırbistan'a Giden Türk Öğrenciler Ahududu Topladı

  Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının desteklediği (TİKA) Tecrübe Paylaşım Programı (TPP) kapsamında Sırbistan’a giden 11 Türk öğrenci, Novi Pazar şehrindeki çiftçilerin ahududu toplamalarına yardım etti. TİKA, TPP kapsamında Türkiye'den 11 gönüllü öğrenci, Boşnak...