Haberler

30 Kasım 2022

TİKA Namibya’da Tarımsal Üretime Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Namibya’nın Oranjemund şehrinin Swartkop bölgesinde yaşayan yerli halka, tarımsal üretim yapabilmeleri için 10 bin litrelik tank ve damla sulama sisteminin bulunduğu 3 adet bahçe kurulumu sağlandı.

Madenciliğin en önemli gelir kaynağı olduğu Oranjemund’da maden firmalarının faaliyetlerini azaltması sonucunda bölgede yaşayan yerli halk, işsizlik ve gelir kaybına bağlı olarak yoksullaşmıştı. TİKA tarafından Orange nehri kenarında bulunan Swartkop’ta yaşayan yerli halka tarımsal üretim yapabilmeleri için 10 bin litrelik tank ve damla sulama sisteminin bulunduğu 3 adet bahçe kurulumu sağlandı.

Tarım üretimine yönelik pratik ve teorik eğitimler verildi

Şehir merkezine yaklaşık 10 km mesafede yaşayan ve gıdaya erişim için bu mesafeleri katetmek zorunda olan Swartkop sakinlerinin gelir getirici faaliyetlere yönlendirilmesi, istihdam edilebilirliğinin artırılması ve gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla TİKA ve Oranjemund Şehir Konseyi iş birliğinde “Swartkop Topluluk Bahçesi Projesi” gerçekleştirildi. Hayata geçirilen proje ile Swartkop’ta yaşayan topluluğa basit tarım üretimine yönelik pratik ve teorik eğitimler verildi.

Yerel ekonomiye katkı sağlayacak

Projenin açılış töreninde söz alan Oranjemund Belediye Başkanı Elias Kasemba projenin bölgede yaşayan halkın gıda güvenliğinin sağlaması ve sürdürülebilir gelir kaynağı olmasını hedeflediklerini belirtti. Projenin kapsayıcı bir anlayışla uygulandığının altını çizen Kasemba, projenin yerel ekonomiye katkı sağlayacağını kaydetti. Kasemba son olarak desteğinden dolayı Türkiye Cumhuriyeti’ne ve TİKA’ya teşekkürlerini iletti.

Yaklaşık 1000 adet ürünün yetiştirilebileceği 3 adet serada 20 kişinin doğrudan, 200 kişinin ise dolaylı olarak projeden faydalanması hedefleniyor.

Sonraki Haber

TİKA’dan Afganistan’daki Sanat Meslek Enstitüsüne Malzeme Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, Afganistan’ın Herat vilayetinde bulunan Kemaleddin Behzad Sanat Meslek Enstitüsüne eğitim malzemesi temin edildi. Malzeme teslim törenine; TİKA Herat Koordinatörü Arafat Deniz, Maarif Vakfı Afgan Türk Herat Okulu...