Haberler

16 Ekim 2014

TİKA Moğolistan'ın Kırsal Bölgelerinde Eğitime Destek Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Moğolistan Eğitim ve Bilim Bakanlığı’nın talebi üzerine Moğolistan’ın kırsal bölgesindeki 4 İlköğretim Okulu ile 1 kreşin mutfak ekipmanlarını yenilendi.

TİKA Moğolistan’da eğitim kalitesinin artırılmasına yönelik gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Bu çerçevede TİKA tarafından Moğolistan Eğitim ve Bilim Bakanlığı’nın talebi üzerine Moğolistan’ın kırsal bölgesindeki 4 İlköğretim Okulu ile 1 kreşin mutfak ekipmanlarını yenilendi. TİKA tarafından temin edilen ekipmanlar düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi.

Söz konusu projenin teslim töreni Ulanbator Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde bulunan 163. Kreş’te gerçekleştirildi. Törene, Moğolistan Eğitim ve Bilim Bakan Yardımcısı Urgamaltsetseg Bandikhuu, TİKA Ulanbator Koordinatörü Doç. Dr. Ekrem Kalan, TİKA Ulanbator Koordinatör Yardımcısı Turan Can, Ulanbator Büyükşehir Belediyesi Songinokhairkhan İlçe Belediyesi Eğitim Şube Müdürü B. Bayaraa, Songinokhairkhan İlçe Belediye Meclis Üyesi Ts. Saintugs, Moğolistan Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Uzmanı B. Tsolmon, Dış İlişkiler Uzmanı B. Enkhbayar, kreş personeli ile veliler katıldı.

Moğolistan Eğitim ve Bilim Bakan Yardımcısı Bandikhuu törende yaptığı açıklamada, Ulanbator Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde faaliyet göstermekte olan, 163. Kreşte 600 çocuk okul öncesi eğitim aldığını ifade ederek Moğolistan’ın geleceği olan çocukların eğitim ve öğretim ortamının geliştirilmesine katkı sağladığına ve çocuklara güvenli ve hijyenik gıda sağlanması için mutfak ekipmanları temin ettiği için TİKA’ya teşekkürlerini sundu.

TİKA Ulanbator Program Koordinatörü Doç. Dr. Kalan ise, TİKA’nın Moğolistan’da gerçekleştirmiş olduğu proje ve faaliyetlerden kısaca bahsederek, çocukların kendileri için ayrı bir önem arz ettiğini ifade ederek, bu türden faaliyetlerle iki ülke arasındaki işbirliğinin daha da gelişeceğine inandığını söyledi.

Teslim törenin ardından misafirler, 163. Kreş’in mutfağını ziyaret ederek malzeme ve ekipmanları yerinde incelediler. 163. Kreş’in mutfak personeli, temin edilen malzemenin kalitesi ve işlerine yapacağı katkıyı ifade ederek TİKA’ya teşekkürlerini ilettiler.

Sonraki Haber

Moritanyalı İl Sağlık Müdürlerine Eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde Moritanya İslam Cumhuriyeti ile sağlık alanında ilişkilerin geliştirilmesi kapsamında Moritanya Sağlık Bakanlığında görevli 6 kişilik Moritanya İl Sağlık Müdürlerinden oluşan heyete Ankara’da eğitim programı düzenlendi....