Haberler

13 Ocak 2022

TİKA, Macaristan’da Engelli Bakım Evini Yeniledi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, Macaristan’ın Perbál şehrindeki Yaşamaya Devam Et Derneği Engelli Bakım Evi yenilendi.

1990 yılında engelli çocuk sahibi ailelerin girişimleriyle kurulan Yaşamaya Devam Et Derneği tarafından, 1996 yılında inşa edilen bakım evinde dernek çalışanları ve gönüllülerin çabalarıyla, çoğunluğu ağır derecede olmak üzere bedensel ve zihinsel engelli 39 çocuk ve genç için barınma, bakım ve rehabilitasyon imkânı sunulurken, engelli bireylerin ailelerine yönelik olarak rehberlik ve danışmanlık hizmeti de sağlanmaktadır.

TİKA ile Yaşamaya Devam Et Derneği iş birliğinde gerçekleştirilen bakım evinin yenilenmesi projesi ile engelli çocuklar ve gençler ile ailelerinin hayatlarının kolaylaştırılması, toplumsal yaşama dahil edilmeleri, fırsat eşitliğinin tesisine katkıda bulunulması ve engelli bireylerin sorunlarının çözümüne yönelik toplumsal farkındalık oluşturulması hedeflendi.

Bu kapsamda proje ile Yaşamaya Devam Et Derneği Perbál Engelli Bakım Evinin sosyal yardım faaliyetlerini sağlıklı bir yaşam alanında devam ettirebilmesi amacıyla TİKA tarafından; 24 senedir yenilenemeyen 40 yatak kapasiteli bakım evinin ihtiyaçlara uygun hale getirilmesi ve uzun vadede varlığını sürdürebilmesi için tadilat ve tefrişat desteğinde bulunuldu.

Bakım Evinin açılış töreni TİKA Budapeşte Program Koordinatörlüğü, T.C. Budapeşte Büyükelçiliği II. Katibi Muzaffer Küçük ve dernek yetkililerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Sonraki Haber

TİKA, Türkiye Meksika Dostluk İlişkilerine Katkı Sağlamaya Devam Ediyor

TİKA Başkan Yardımcısı Dr. Naci Yorulmaz Meksika ziyaretinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) projelerinin açılışını yaparak yapılabilecek yeni iş birliği imkânları için temaslarda bulundu. Yerli Halklara Destek TİKA tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında Chontal...