Haberler

04 Kasım 2022

TİKA, Lübnan'da Filistin Mülteci Kampı'ndaki Spor Salonunu Yeniledi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) destekleriyle Burc el-Baracna Mülteci Kampı'nda faaliyet gösteren Al Aksa Spor Salonu yenilenerek ekipman desteği sağlandı.

TİKA ve Gawth İnsani Kalkınma İçin Yardım Derneği iş birliğinde, 25 binden fazla Filistinlinin yaşadığı Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta bulunan Burc el-Baracna Mülteci Kampı'nda faaliyet gösteren kick boks salonu olan Al Aksa Spor Salonu’nda yenileme çalışması gerçekleştirildi. Ayrıca salona boks torbaları, eldivenler, antrenman kıyafetleri ve vantilatör gibi spor ekipmanları da temin edildi.

2010 yılından beri 4-25 yaş arası çocuk ve gencin fiziki ve sosyal gelişimine katkı sağlayan El-Aksa Spor Salonu'nu yenileme ve ekipman desteği projesinin açılışına Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Ali Barış Ulusoy, Lübnan TİKA Koordinatörü Orhan Aydın, Gawth Derneği Başkanı İhab Tütüncü, Filistin Kampları Gençlik ve Spor Vakfı Temsilcisi Halil al Ali ve Gawth İnsani Kalkınma Derneği yetkilileri ile kamp sakinleri katıldı.

“Modern bir boks ringi kuruldu”

Açılış vesilesiyle konuşan TİKA Lübnan Koordinatörü Aydın, proje kapsamında modern bir boks ringi kurulduğunu ve zemini spor yapmaya uygun hale getirdiklerini söyledi.

Aydın, proje ile daha fazla gence ulaşılması, gençlere spor yapabilecekleri güvenli bir yer sağlanması ve Lübnan'daki zor koşullar ve mevcut ekonomik kriz nedeniyle her geçen gün artmakta olan uyuşturucu ve diğer zararlı maddelerin kullanımının önüne geçilmesinin amaçlandığını ifade etti.

Sonraki Haber

TİKA ve Türk Kızılay'ının Sudan'daki Mesleki Eğitim Desteği Sürüyor

Türk Kızılay, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Sudan Kızılayı iş birliğinde gerçekleştirilen "Geçim Kaynağı ve Meslek Edindirme Projesi" kapsamında 40 Sudanlı kursiyere mesleki eğitim veriliyor. TİKA, Türk Kızılay ve Sudan Kızılayı iş...