Haberler

03 Şubat 2023

TİKA Lübnan'da Abdülhamid Han'ın Yaptırdığı Camiyi Restore Etti

Lübnan'da Sultan 2. Abdülhamid Han döneminde inşa edilen "Baturatij Hamidiye Camisi", Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından restore edilerek yeniden ibadete açıldı.

Lübnan'ın kuzeyinde yer alan Trablusşam kenti Kura Belediyesi’ne bağlı Baturatij köyündeki caminin açılış törenine; TİKA Lübnan Koordinatörü Onur Gez, Trablusşam Müftüsü Muhammed Tarık İmam, idari yetkililer ve köy sakinleri katıldı.

Osmanlı bürokrasisinde görev alan çok sayıda paşa ve kadı yetiştiren Baturatij köyündeki tarihi cami, aslına uygun taş yapı mimarisi korunarak restore edildi. 20 yüzyılın başında 2. Abdülhamid Han’ın armağanı olarak yaptırılan cami, 70 yıl sonra ibadete açıldı.

Osmanlı padişahı Sultan 2. Abdülhamid Han döneminde (1876-1909), Lübnan'da 33 yıl boyunca, eğitim, ulaşım, sağlık ve altyapı alanlarında birçok proje hayata geçirildi.

Sonraki Haber

TİKA Deprem Bölgelerine Gıda ve Giysi Yardımı Ulaştırdı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) depremden etkilenen bölgelere gıda ve giysi yardımı ulaştırdı. Dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine Türkiye’nin yardım elini uzatan TİKA, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve...