Haberler

10 Ocak 2020

TİKA Lahor’da 1000 Kız Öğrencinin Eğitim Aldığı İki Okulu Yeniledi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığı TİKA, Pakistan’ın Lahor şehrinin yoksul bölgelerinden olan Mansoorah’da kız ilkokulu/ortaokulu ve Koleji olmak üzere iki okulu yenileyerek donanımını gerçekleştirdi.

Pakistan’da 700 devlet okulunun idaresini gerçekleştiren Gazali Eğitim Vakfı’na bağlı olan iki okulda toplam 1000 kız öğrenci eğitim görüyor. Proje ile öğrencilerin daha iyi bir ortamda eğitim alması ve bu vesile ile eğitim kalitesinin artırılması amaçlanıyor.

Açılış törenine Türkiye Cumhuriyeti İslamabad Büyükelçisi İ. Mustafa Yurdakul’un eşi Sayın Zlatomira Yurdakul, Türkiye Cumhuriyeti Lahor Başkonsolosu Emir Özbay, Necip Fazıl Uluslararası Kültür ve Sanat Ödülü sahibi Profesör Emced İslam Emced, TİKA İslamabad PKO Koordinatörü Gökhan Umut, Gazali Eğitim Vakfı Başkanı Waqar Anjum Jafri’nin yanısıra öğrenciler katıldı.

Öğrencilerin sergiledikleri gösterilerin ardından konuşan Gazali Eğitim Vakfı Başkanı Waqar Anjum Jafri, 20 yıl önce inşa edilen okul binalarının yenilemesini gerçekleştiren TİKA’ya teşekkürlerini iletti. Mevcut proje sayesinde öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim alacağını belirten Jafri, öğrencilerin okula her geldiklerinde TİKA’ya ve Türkiye’ye teşekkür edeceğini belirtti.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle düzenlenen Necip Fazıl Ödülleri’nde Uluslararası Kültür ve Sanat Ödülüne layık görülen Profesör Emced İslam Emced, Türkiye ve Pakistan arasındaki tarihten bu yana gelen yakın ilişkiye dikkat çekti. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından takdim edilen ödülün sadece kendisine değil tüm Pakistan halkına verildiğini belirtmiş ve iki ülkenin birbirine duyduğu derin sevginin bir sembolü olduğunu ifade etti.  TİKA’nın projelerini yakından takip ettiğini belirten Emced İslam Emced, yazın uygulanan gençlik programı Tecrübe Paylaşım Programı ve mevcut açılışı yapılan okul yenileme projesi düşünüldüğünde kültür başkenti Lahor’da TİKA’nın eğitim ve kültüre önemli katkılar sağladığını belirtti.

Projenin gelişim sürecini ve amacını anlatan TİKA İslamabad PKO Koordinatörü Gökhan Umut, mevcut proje ile 1000 kız öğrencinin eğitim gördüğü iki okulun teknik altyapı ve kapasitesinin artırılarak öğrencilerin daha iyi bir ortamda eğitim görmelerini hedeflediklerini ifade etti. Pakistan genelinde çeşitli alanlarda projeler uygulayan TİKA’nın eğitim ve teknik/mesleki eğitime de büyük önem verdiğini belirtti ve projenin başarılı bir şekilde tamamlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ayrıca, okulu tekrar ziyaret edeceğini belirten Umut, öğrencilerden gelecek sene sınavlarında daha iyi derece almaları yönünde söz aldı.

Sonraki Haber

TİKA ile Türk Doktorlar Nijer’de Şifa Dağıtıyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) desteğiyle BİSEG Gönüllüler Platformu işbirliğinde oluşan gönüllü ekip ile 26. Nijer Sağlık Organizasyonu kapsamında Göz, Genel Cerrahi, KBB, Aile Hekimliği, Diş Tedavisi, Üroloji Kadın ve Çocuk Hastalıkları alanında...