Haberler

30 Temmuz 2020

TİKA Kurban Bayramında Bangladeşli Sokak Çocuklarını Unutmadı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kurban Bayramı dolayısıyla 109 kız ve 91 erkek, toplam 200 sokak çocuğuna tam takım bayram kıyafeti ve okul çantası dağıttı.

Bangladeş basınına göre Dakka sokaklarında yaklaşık 700.000 çocuk yaşıyor. Bu çocukların çoğu okula gitmeyip sokaklarda su, çiçek ve kolye benzeri malzemeler satarak ailelerinin geçimlerine katkı sağlamaya çalışıyor. Belli bir yaşa ulaşan bu çocukların birçoğu ise çeşitli suçlara karışabiliyor. Başkent Dakka’da faaliyet gösteren DAM (Dhaka Ahsania Mission) adlı STK bu çocuklara ücretsiz el becerisi kazanma, temizlenme ve dinlenme imkânı veren evler açıyor.  

Çocuklar için hazırlanan bayramlıkların dağıtım törenine T.C. Bangladeş Büyükelçisi Mustafa Osman Turan, Bölge Belediye Başkanı Asif Ahmed, DAM Genel Sekreteri Dr. S M Khalilur Rahman katıldı.

Büyükelçi Mustafa Osman yaptığı konuşmada, çocuklar sayesinde iki toplum arasındaki dostluk bağlarının çok uzun seneler devam edeceğini belirtti.

TİKA Koordinatörü Dr. İsmail Gündoğdu ise konuşmasında, “bir toplumda çocuklar mutlu ise,  o toplum mutludur” ifadelerini kullanarak, TİKA’nın Bengal çocuklarının tebessüm etmesi için bu etkinliğin düzenlediğini söyledi. 

Bölge Belediye Başkanı Sn. Asif Ahmed ise, Türkiye’den Bangladeş’e birçok insani yardım geldiğini, bundan çok memnun olduklarını, bayram öncesi çocuklara yönelik TİKA’nın yapığı böyle bir programın kendisini derinden etkilediğini söyledi. DAM Genel Sekreteri Dr. S.M Khalilur Rahman ise, kendilerinin sokak çocuklarına yönelik birçok projeler yaptıklarını, TİKA’nın bu projesinin sadece kendilerini değil yüzlerce çocuğu da çok sevindirdiğini belirtti.

Sonraki Haber

TİKA’dan Kırgız Kadınlara İstihdam Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kırgızistan’da sosyal alanda faaliyet gösteren “Mahmud Kaşgari” ve “İntizar” Hayır Kurumlarına ait binalarda dar gelirli kadınlara yönelik açılacak dikiş kursu atölyesi için dikiş makineleri ile gerekli ekipman desteği...