Haberler

13 Mayıs 2020

“TİKA Koordinatörler Buluşması 2020 Dijital Toplantısı” Ankara’da Gerçekleştirildi

Her yıl gelenekselleşen ve bu yıl Kovid-19 salgını dolayısıyla Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr.Serdar Çam, TİKA Başkan Vekili Serkan Kayalar ile 60 ülkeden TİKA koordinatörlerinin katılımıyla gerçekleştirilen “TİKA Koordinatörler Buluşması” dijital ortamda gerçekleştirildi.

TİKA Başkan Vekili Serkan Kayalar yaptığı açılış konuşmasında, Türkiye’nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde kendi içindeki mücadelesi ve yurt dışına yardımlarıyla olumlu bir tablo çizmeye devam ettiğini belirterek, “Ülkemizin tecrübesini ve birikimini dost ülkelerle paylaşmaya devam edeceğiz.” dedi.

Kayalar, “Ülkemiz bu süreçte (Kovid-19 salgını) kendi içindeki mücadelesi ve yurt dışına yardımlarıyla olumlu bir tablo çizmeye devam etmektedir. Ülkemizin tecrübesini ve birikimini dost ülkelerle paylaşmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Ersoy’un tecrübelerinden faydalanarak projeler geliştireceğiz”

Kayalar, TİKA’nın her yıl ortalama 2 bin faaliyet gerçekleştirdiğini, salgın döneminin de TİKA için öğretici olduğunu kaydetti. Salgınla çözüm odaklılık, temassız etkinlik ve dijital dönüşüm konularını gündemlerine aldıklarını dile getiren Kayalar, “Salgın çerçevesinde alınan tedbirler nedeniyle duraklayan bazı projelerimiz oldu ancak bunları yenileriyle ikame ettik.” ifadelerini kullandı. Kayalar, ramazan çadırları kurmak yerine bu sene Kovid-19 salgınıyla mücadele eden bölgelere gıda ve sağlık altyapısı yardımı yaptıklarını vurgulayarak, “Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’un destekleriyle salgından bu yana tamamlanmış ve devam eden 200 projeye ulaştık.” diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da, Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı’nın (TİKA) bugün tamamlanmış ve yürütülmekte olan yaklaşık 90 TİKA projesinin olduğunu, yeni başlayacaklarla birlikte TİKA bu proje sayısını 170’e, operasyon yaptığı ülke sayısını 65’e, dokunduğu insan sayısını da 1,5 milyona çıkaracağını söyledi.

“TİKA, sorumluluklarını yerine getirmeye devam edecek”

Bakan Ersoy, “Özellikle salgın sonrası dünyayı bekleyen ekonomik ve sosyal risklere karşı TİKA olarak, bölgemizde ve dost ülkelerde gelir artırıcı yeni iş birliği faaliyetlerine destek sağlamaya devam edeceğiz.” dedi. TİKA olarak, bölgemizde ve dost ülkelerde gelir artırıcı, ekonomi sektörlerine yönelik kalkınma ve proje faaliyetleri ile yeni iş birliği faaliyetlerine destek sağlamaya devam edeceğiz.” dedi. Bakan Ersoy, Türkiye’nin 18 yılda çok büyük değişimlere imza attığını belirterek, bilgi birikimi ve tecrübesini, uluslararası iş birliği içerisinde dost ve kardeş ülkelerle paylaştığını söyledi. Sağlık alanında insanlığın fazlasıyla sınandığı bir dönemden geçildiğine dikkati çeken Ersoy, Türkiye olarak başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere devletin tüm kurumlarının iş birliği içerisinde vaktinde aldığı önlemlerin iyi sonuçlar vermeye başladığını dile getirdi.

Ersoy, sağlık sisteminin güçlü ve modern alt yapısı, sağlık çalışanlarının özverili çalışmalarıyla Türkiye’nin salgına ilişkin göstergelerinin her geçen gün iyiye gittiğinin, Dünya Sağlık Örgütünün de Türkiye’nin bu başarısını destekleyen açıklamalarda bulunduğunun altını çizdi. TİKA’nın bu dönemdeki gücünün çok daha değerli ve önemli olduğunu belirten Ersoy, küresel ölçekte uluslararası uçuşların ve ülkeler içindeki kara trafiğinin kısıtlandığı bir ortamda, TİKA’nın iş yapma zorluklarının farkında olduklarını, her şeye rağmen özverili bir şekilde faaliyetlere devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Bakan Ersoy, “60 ülkede 62 ofisi bulunan TİKA’nın, sorunları yerelden çözme yeteneği ve dijital dünyanın nimetlerini kullanarak proje ve faaliyetlerine devam ettiğini görüyorum. Hepinize teşekkür ediyorum.” ifadesini kullandı.

60 ülkeden 62 TİKA PKO Koordinatörünün katılımı ile gerçekleştirilen dijital toplantının son bölümünde Bakan Ersoy ile koordinatörlerin karşılıklı bilgi alışverişi ile program sona erdi.

Ankara Koordinatörler Buluşması

TİKA’nın her sene geleneksel olarak Ankara’da düzenlediği “TİKA Koordinatörler Buluşması” programı, dünya çapında yaşanılan salgın nedeniyle bu sene dijital ortamda gerçekleştirildi.

Sonraki Haber

TİKA’dan Tacikistan’ın Kovid19 ile Mücadelesinde İhtiyaç Sahibi Ailelere Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kovid-19 salgını ile mücadele kapsamında, Tacikistan Sağlık ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Devlet Sosyal Güvenlik Ajansı ile işbirliğinde, ihtiyaç sahibi 1.000 aileye Duşanbe’nin çeşitli bölgelerinde gıda ve hijyen...