Haberler

29 Nisan 2022

TİKA, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Yetimlerin Yüzünü Güldürdü

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde 10 yetimhaneye gıda paketleri ulaştırıldı.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde T.C. Kinşasa Büyükelçiliğimiz ve Cojep işbirliği ile Başkent Kinşasa'da yaşları 2 ila 17 arasında değişen ve yeterli gıda bulunmadığı için riskli durumda bulunan, 10 yetimhanede toplam 1500 yetim çocuğa gıda yardımı yapıldı.

Teslim törenine Büyükelçilik yetkilileri ile Cojep Kongo Demokratik Cumhuriyeti Sorumlusu Georges Kalonji katıldı. Törende konuşan 2. katip Ömer Tunç Arslan yaptığı konuşmada “Yetim çocukların her birini kız ve erkek kardeşlerimiz olarak görüyoruz; bereket, bolluk, paylaşma ve kardeşlik ayı olan Ramazan ayı vesilesiyle yaptığımız gıda yardımlarının ihtiyaç sahiplerine ulaşmasından memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Sonraki Haber

TİKA Nijer’de Yetimlerin Yüzünü Güldürdü

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Nijer’de Ramazan programı kapsamında yetim çocuklara iftar verildi ve hediye dağıtıldı. Ramazan ayı boyunca Nijer’in farklı bölgelerinde birçok gıda yardımı ve iftar etkinliği düzenleyen TİKA, Niamey’de faaliyet gösteren...