Haberler

04 Ağustos 2022

TİKA, KKTC’de Sağımhane Kurdu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (K.K.T.C.) Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı iş birliğinde Lefkoşa'da bir sağımhane inşa edildi.

TİKA ve K.K.T.C. Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı iş birliğinde Lefkoşa'da modern sağım sistemine sahip bir sağımhane inşa edildi. Küçükbaş hayvancılığı destekleme çalışmaları kapsamında ihtiyaç duyulan sağımhane sistemi, K.K.T.C. Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığına bağlı Devlet Üretme Çiftliği arazisi içerisine inşa edildi. Günümüz teknolojisi uygun ekipmanlar ile donatılan sağımhane binası içerisine sağım sistemi ve elde edilen sütün soğuk zincire aktarımının yapılacağı otomatik bir sistem de kuruldu. Kurulan sistemler sayesinde süt sağım işlemi çok daha kısa sürede tamamlanmış olacak.

Sonraki Haber

TİKA’dan Gürcistan’da Arıcılığa Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Gürcistan Başbakanlığı Gazi İşleri Genel Müdürlüğü iş birliğinde Guria Bölgesi’nde çiftçilik yapan gazilere arı kovanları ve ekipman desteğinde bulunuldu. TİKA tarafından gerçekleştirilen “Kırsal Alanda Yaşayan Gazi Arıcıları...