Haberler

29 Eylül 2022

TİKA Kiev Bölgesi’nde Savaş Nedeniyle Tahrip Olan Liseyi Yeniledi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajnası Başkanlığı (TİKA), Ukrayna’nın Kiev Bölgesinde bulunan ve savaş nedeniyle tahrip olan Vasılkiv Meslek Lisesi binasını yeniledi.

Kiev’in güney batısında yer alan ve 1962 yılında kurulan Vasılkiv Meslek Lisesi’nde 395 öğrenci uygulamalı turizm eğitimi alıyor. İşgal girişimi sırasında yoğun topçu ateşi sonucunda iki ana binadan oluşan lisenin bir tanesi tamamen tahrip olurken, diğer hizmet binası ise sağlam kalmasına karşın pencereleri büyük bir oranda zarar gördü.

TİKA tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında sağlam kalan binanın cam ve çerçeveleri yenilenirken, yıkılacak olan bina içerisinde bulunan dikiş bölümünün sağlam yapıya taşınabilmesi için dikiş atölyesi sınıflarının tadilatı yapıldı.

Proje kapsamında düzenlenen açılış törenine T.C. Kiev Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere, Ukrayna Eğitim ve Bilim Bakan Yardımcısı Vira Rohova, Kiev Bölge Meclisi Başkanı Nataliya Gunko, Kiev Bölgesel Devlet İdaresi Başkan Yardımcısı Zhanna Osypenko, TİKA Ukrayna/Kiev Program Koordinatörü Cüneyt Esmer, Vasılkiv Meslek Lisesi Müdürü Lyudmila Postolenko, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Sonraki Haber

TİKA Desteğiyle Cezayir'de Türkiye Standı Kuruldu

Cezayir’de düzenlenen 21. Uluslararası Turizm Fuarı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Türk Hava Yolları (THY) ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı başta olmak üzere Türkiye’den 5 kurum ve firmanın katılımıyla kapılarını açtı. Cezayir’de...