Haberler

27 Aralık 2022

​TİKA, Kamerun’daki Sağlık Merkezine Ekipman Desteği Sağladı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Kamerun’un Ngaoundere şehrinde yer alan sağlık merkezine tıbbi ekipman desteğinde bulundu.

Proje kapsamında sağlık merkezine kuvöz, binoküler mikroskop, kan sayım cihazı ve test kitlerinden oluşan malzeme ve ekipman desteğinde bulunuldu. Ekipman teslim törenine; Türkiye’nin Yaounde Büyükelçisi Volkan Işıkçı, Ngaoundere Geleneksel Lideri Mohamadou Hayatou Issa, TİKA Yaounde Koordinatörü Burak Özden katıldı. Temin edilen ekipmanlar ile yeni doğan ölümlerin azalması, testlerin hızlı ve güvenilir olması amaçlanıyor. Adamaoua bölgesinin en büyük şehri olan Ngaoundere’de geleneksel liderin himayesinde faaliyet gösteren Lamido Hayatou Sağlık Merkezi ayda yaklaşık 2 bin kişiye hizmet veriyor.

Sonraki Haber

TİKA’dan Kamboçya’da Öğrencilere Ulaşım Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Kamboçya’da dar gelirli ailelerin çocuklarının eğitimlerine devam edebilmeleri amacıyla çoğu kız çocuğu olan 150 öğrenciye bisiklet temin etti. CIWODA (Kamboçya Müslüman Kadınlar Kalkınma Derneği) işbirliğinde Türkiye Cumhuriyeti Punom...