Haberler

05 Mayıs 2022

TİKA, Kabil'de Ramazan Ayı Boyunca 5.000 Kişiye İftar Verdi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), 2022 yılı Ramazan Programları kapsamında Afganistan'ın Kabil şehrinde Ramazan ayı boyunca yaklaşık 5.000 ihtiyaç sahibi kişi ile iftar sofrasını paylaştı.

TİKA Kabil Program Koordinasyon Ofisi tarafından Afganistan'ın başkenti Kabil ve çevre vilayetlerinde gerçekleştirilen 2022 Ramazan Programları ile başta yetimler ve ihtiyaç sahipleri olmak üzere üniversite öğrencileri, Türkoloji öğrencileri ve Türkiye Mezunları için Ramazan ayı boyunca iftar programları düzenlendi.

TİKA Kabil Koordinatörü Zühtü Çal, Ramazan ayı boyunca düzenlenen programlar ile ilgili; TİKA sofrasının Afgan halkı ile paylaşılmasından dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını belirterek; 20 saatlik yorucu bir yolculuktan sonra ulaştığımız Daykundi vilayetinde düzenlediğimiz iftara katılan vatandaşların mutluluğunu yakından görme fırsatı bulduk. Yine zor şartlarda yaşayan yetimhanedeki çocukların gözlerindeki neşe ve mutluluk görülmeye değerdi. Düzenlenen programlar ile başta yetimler ve ihtiyaç sahipleri olmak üzere üniversite öğrencileri, Türkoloji öğrencileri, Türkiye Mezunları ve diğer kesimler olmak üzere mümkün mertebe toplumun tüm kesimlerini kapsayacak etkinlikleri gerçekleştirmiş bulunuyoruz." dedi.

Çal, ayrıca TİKA olarak yakın zamanda yetimhanelere destekte bulunacaklarını ve bundan sonra da Afgan halkının kalkınması için projeler üreteceklerini sözlerine ekledi.

Sonraki Haber

TİKA Ramazan’ın Bereketini Güney Amerika’ya Taşıdı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Güney Amerika ülkeleri Kolombiya, Uruguay, Guyana  ve Surinam’daki ihtiyaç sahiplerine gıda paketi dağıttı. Kolombiya'nın dört farklı şehrinde 1.200 aileye  gıda paketi Kolombiya'nın dört farklı şehrindeki 1.200 aileye gıda...