Haberler

19 Ekim 2021

TİKA İşbirliğinde Özbekistanlı Turizm Uzmanlarına Eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yürütülen Turizm Eğitim Programının (TUREP) 2. aşaması olan “Turizm İleri Düzey Yiyecek İçecek ve Konaklama Hizmetleri Eğitici Eğitimi”,  Özbekistanlı uzmanların katılımıyla Antalya’da gerçekleştirildi.

TİKA, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı, Özbekistan Turizm Geliştirme Komitesi ve İpek Yolu Üniversitesi iş birliğinde 27 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitimlere, turizm eğitim politikaları oluşturma süreçlerinde rol sahibi 16 uzman katılım sağladı.

İki hafta süren ve katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği eğitimlerde, “Misafir İlişkileri“, “İş sağlığı ve Güvenliği“, “Bilgisayarda Otomasyon Programları“, “Kuver Açma“, “Çorbalar“, Seyahat Acentacılığı ve Tur Operatörlüğü“ ve “Tatlılar” konuları ele alındı.

Eğitim sonrası düzenlenen törende ise, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er ve Antalya Falez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ersümer Eren tarafından katılımcılara sertifikaları takdim edildi.

Turizm Eğitim Programının (TUREP) ilk aşaması olan “Güncel Yaklaşımlar Eğitimi” bu yıl içerisinde Tunus, Özbekistan ve Gambiya’da yerel turizm uzmanlarına yönelik gerçekleştirilmişti.

Sonraki Haber

TİKA’dan Bosna Hersek’te Kırsal Üretime Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), yurtlarına geri dönen kadınlar için Orta Bosna Kantonu’nda yer alan Vitez Belediyesine bağlı Ahmiçi Köyü’nde Meyve-Sebze İşleme ve Paketleme Tesisi kurdu. Savaş sonrası köylerine geri dönüş yapan kadınlar...