Haberler

29 Kasım 2019

TİKA Iraklı ve Nijerli Diplomatları Ağırladı

Türk işbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi Başkanlığı işbirliğinde Türkiye’ye gelen Iraklı ve Nijerli diplomat heyetleri ağırlandı.

Diplomasi Eğitimi Programı kapsamında  Türkiye’ye gelen 10 Iraklı diplomat ile 12 Nijerli diplomat; Türk dış politikasının genel ilkeleri ve çerçevesi ve ilgili ülke ile ikili ilişkiler konularında ve bunun yanı sıra; kamu diplomasisi, ikili-çok taraflı müzakereler, protokol, temsil, uluslararası ilişkiler ve uluslararası güvenlik gibi konularda kısa eğitimler aldılar.  Ankara’da TİKA Başkanlığını ziyaret ederek TİKA tarafından yapılan faaliyetler hakkında bilgi edinen konuk heyetler, kendi ülkelerine ilişkin mevcut ve muhtemel TİKA faaliyetleri hakkında da bilgi edindiler.

TİKA Dış İlişkiler ve Ortaklıklar Dairesi bünyesindeki Eğitim Projeleri Koordinatörlüğü tarafından uygulanan Diplomasi Eğitimi Programı (DEP) kapsamında, Diplomasi Akademisi tarafından icra edilen eğitimler devam ediyor.

TİKA, Irak ve Nijer’den gelen iki farklı diplomat heyetini ağırladı. DEP eğitim modülleri kapsamında kamu diplomasisi, protokol, uluslararası ilişkiler gibi konularda seminerler verilerek muhatap ülkelere diplomasi alanında insan kaynaklarını geliştirme yönünde katkı sağlandı. Programa katılan diplomatlara Türk dış politikasının yanı sıra enerji, terör gibi özel başlıklara ilişkin bilgilendirmeler de yapılarak, Türkiye’nin tezlerini daha yakından analiz yapabilme imkânı sunuluyor; ikili işbirliğinin geliştirilmesi yönünde katkı sağlayan temaslar kuruluyor. Ankara’da gerçekleştirilen eğitimler sonunda İstanbul’da çeşitli tarihi ve kültürel mekânları da ziyaret eden konuk heyetler aynı zamanda Türkiye’yi tanıma ve Türk kültürü hakkında bilgi edinme fırsatı sunuluyor.

Sonraki Haber

TİKA’dan Kırgız Kooperatifçiliğine Destek

Türkiye ile Kırgızistan arasında tarım alanında işbirliğinin artırılması ve kooperatifçiliğin geliştirilmesi için K.C. Tarım Bakanlığı işbirliğinde Skryabin Kırgız Milli Tarım Üniversitesi bünyesinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından kurulan Kırgızistan’ın ilk Kooperatifçilik Eğitim...