Haberler

04 Haziran 2021

TİKA, Irak Başbakanlığındaki Toplantı Salonunu Yeniledi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yenilenen ve donanımı yapılan Irak Başbakanlık Genel Sekreterliği Hukuk Müsteşarlığı toplantı salonu hizmete açıldı.

Bağdat’taki Başbakanlık Genel Sekreterliği binasındaki açılış törenine Başbakanlık Genel Sekreterliği Protokol Dairesi Başkanı İbtisam Aziz, TİKA Bağdat Koordinatörü Mustafa Yazıcı, Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliği Müsteşarı Güçlü Kalafat ve Hukuk Müşavirliği yetkilileri katıldı.

Protokol Dairesi Başkanı İbtisam Aziz açılışta yaptığı konuşmada; TİKA tarafından gerçekleştirilen projeyle ilgili teşekkürlerini sunduklarını dile getirerek “TİKA’nın ve Türk ürünlerinin asaletini zaten biliyoruz. TİKA ile olan iş birliğimizi sürdüreceğiz.” dedi.

Açılış sonrası konuşma yapan Bağdat Büyükelçiliği 1. Müsteşarı Güçlü Kalafat ise; “TİKA, Irak’a olan sevgi ve muhabbetimizle sunduğumuz desteğin sahaya yansımasında çok önemli işler gören bir kurumumuzdur.” dedi. TİKA’nın Irak’ta önemli projelerinin bulunduğunu ifade eden Kalafat, TİKA tarafından yapılan bu salonun da Türkiye’nin Irak halkına sevgisinin bir tezahürü olduğunu söyledi.

TİKA Bağdat Koordinatörü Yazıcı ise açılışta yaptığı konuşmada, Hukuk Müşavirliği toplantı salonunun Irak Başbakanlığına Türkiye’nin bir hediyesi olduğunu belirterek, Irak devlet kuruluşları ile olan iş birliği projelerine devam edeceklerini kaydetti.

Bağdat’taki TİKA projelerine de değinen Yazıcı;  Şeyh Abdulkadir Geylani Külliyesi’ndeki restorasyon çalışmalarını tamamladıklarını ve İmam Azam Ebu Hanife en-Numan Külliyesi’ndeki çalışmalarının da hızlı bir şekilde devam ettiğini ifade ederek, Kerkük Kalesi’ndeki Danyal Peygamber ve Osmanlı Subayları Şehitliği’nde de restorasyon çalışmalarına bu ay içerisinde başlayacaklarını söyledi.

Sonraki Haber

TİKA'dan Sırbistan'da Türk Ailelerin Yaşadığı Köye Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), tarafından Sırbistan'ın güneyinde Türk ailelerin de yaşadığı Bujanovac'a bağlı Biljaca köyüne çöp kamyonu ve gelir artırıcı sera temin edildi. Türkiye'den getirilen çöp kamyonu ve diğer ekipmanlarla köyde olmayan...