Haberler

10 Ocak 2020

TİKA ile Türk Doktorlar Nijer’de Şifa Dağıtıyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) desteğiyle BİSEG Gönüllüler Platformu işbirliğinde oluşan gönüllü ekip ile 26. Nijer Sağlık Organizasyonu kapsamında Göz, Genel Cerrahi, KBB, Aile Hekimliği, Diş Tedavisi, Üroloji Kadın ve Çocuk Hastalıkları alanında yerel personeller ile işbirliği içerisinde 2 hastanede aynı anda yapılan çalışmalarda çok sayıda ameliyat gerçekleştirildi ve poliklinik hizmeti verildi.

Çocuk, dahiliye, diş, kadın hastalıkları ve göz hastalıklarında toplam 9.680 poliklinik hizmeti, 316 cerrahi ameliyat, 805 göz ameliyatı, 1150 kişiye ağız ve diş sağlığı hizmeti verildi.

Nijer’de ihtiyaç duyulan sağlık operasyonlarını gerçekleştirmek, yerel doktorları eğitmek, yeni teknikleri göstermek ve ülkeler arası dostluk ilişkilerini geliştirmek amacıyla 2006 yılından bu yana TİKA tarafından sivil toplum kuruluşları işbirliğinde gerçekleştirilen çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Yerel Makamlar ve BİSEG Gönüllüler Platformu bölgede gerçekleştirilen projelere ve organizasyonlara katkılarından dolayı TİKA’ya teşekkürlerini iletti.

Sonraki Haber

Türkiye Ekonomik Stratejik Planların Hazırlanması Tecrübesini Azerbaycan ile Paylaşıyor

Azerbaycan Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı tarafından orta vadeli giderler, bütçe, tahminler ve makroekonomik planlama alanlarında yürütülen çalışmaların desteklenmesi amacıyla Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Türkiye’de tecrübe paylaşımı programı düzenlendi. Ekonomi Bakanı Yardımcısı Sevinc...