Haberler

23 Ekim 2011

TİKA Hak-İş Sendikası Genel Kurulunun Gündemindeydi

TİKA Hak-İş Sendikası Genel Kurulunun Gündemindeydi
Hak-İş Konfederasyonu’nun 12. Olağan Genel Kurulu ve 36. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) hakkında tanıtım etkinliği düzenlendi.

JW Marriot Otel’de gerçekleşen etkinliğe Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam ve çok sayıda davetli katıldı. Konfederasyon Başkanı Arslan, “TİKA’nın Türkiye’nin önemli bir yüzü olduğunu” söyledi. Arslan, Kafkaslar’da bulunan Türk Cumhuriyetlerinde ve dünyanın birçok yerinde TİKA’nın yaptığı eserlerin görülebileceğini vurguladı.

Dr. Serdar Çam: “TİKA Dertlilere ve Dertlere Çözüm Üretiyor”

TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam ise genel kurulda kurum hakkında bilgi verdi. Çam, TİKA’nın 1992’de özellikle Orta Asya’daki Türk cumhuriyetlerine destek için kurulmuş 20 yıllık bir teşkilat olduğunu, bugün 5 kıtada çok sayıda ülkede birbirinden farklı projelerle faaliyette bulunulduğunu vurguladı.

Dertlilere ve dertlere çözüm üretmeye çalışan bir kuruluş olduklarına dikkat çeken TİKA Başkanı, hiç kimseye karşı ayrımcılık, ayrıcalık, dışlama gibi bir durumun olmadığını bildirdi. Konuşmaların ardından, çeşitli yörelere ait folklor gösterisi ile sema gösterisi yapıldı.

TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam’ın konuşması Hak-İş Sendikası genel kurulunda büyük ilgi topladı.

Türkiye’nin dünya vizyonunu temsil eden ve yeryüzünün dört bir yanında sürekliliğini koruyan uluslararası işbirliği projeleri yürüten TİKA, ülkemizin haklı gururu olduğunu bir kez daha kanıtladı.
 

Sonraki Haber

Türk Doktorlar Uganda'da Şifa Dağıtıyor

Türkiye’nin diğer ülkelerle gerçekleştirdiği işbirliği ve insani yardım faaliyetlerinde hiçbir mükerrerlik olmaması için koordinatörlük görevini başarı ile yürüten Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA), Somali’den Uganda’ya, Cibuti’den Kenya’ya kadar Doğu Afrika kıtasında hayatı ve...