Haberler

27 Temmuz 2020

TİKA Gürcistan'ın Acara Bölgesindeki Kültür Merkezini Yeniledi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Acara Özerk Cumhuriyeti’nde yer alan Keda ilçesindeki tek kültür merkezi olan Keda Kültür Merkezi’nin tadilat ve tamiratını yaptı.​ Okruaşvilebi köyüne de temiz içme suyu ulaştırdı. 

Proje kapsamında kültür merkezinin su alarak deforme olan çatısı yenilendi. Gösteri sahnesinin onarımı yapılarak salon için ısıtma ve soğutma sistemleri tesis edildi, sahne perdesi ile ışıklandırma sistemi yenilenerek merkezin modern standartlara kavuşması sağlandı. Merkezin yerel hükümete teslimi için düzenlenen törene eski AK Parti Bursa milletvekilleri İsmail Aydın ile 25.26. dönem milketvekili Hüseyin Şahin, Türkiye’nin Batum Başkonsolosu Makbule Koçak, TİKA Tiflis Koordinatörü Necla Demirdağ, Gürcistan Parlamentosu Gürcistan-Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Milletvekili Arçil Khabadze, İktidardaki Gürcü Hayali Partisinden Milletvekili Anzor Bolkvadze ve davetliler katıldı.

– Okruaşvilebi köyüne içme suyu projesi 

Keda Kültür Merkezi’ndeki törenin ardından heyet, Acara bölgesindeki Khulo ilçesine bağlı Okruaşvilebi köyünde yine TİKA tarafından inşa edilen içme suyu ve yangın durumunda kullanılacak su toplama havuzu ve su deposunun açılış törenine katıldı. Özellikle   yaz mevsiminde su kesintilerinin yaşandığı köy merkezinde TİKA’nın girişimleriyle içme suyu getirildi.

Okruaşvilebi köy merkezine inşa edilen içme suyu ve yangın durumunda kullanıma uygun su toplama havuzu ve su deposu haricinde TİKA tarafından köye en yakın mesafede ki temiz su kaynaklarından köy merkezine borular vasıtasıyla sular getirilmiş, bu suların depoda ve havuzda muhafaza edilmesi sağlandı. Su deposundan hanelere su nakil hatları çekilerek, vatandaşların temiz içme suyuna ulaşması sağlandı.

Köylülerden Nodar Tafartkiladze: ” Yaptığınız su sayesinde köyden göçe engel oldunuz. Biz de derler ki büyük sevap kazanmak istiyorsan 3 şey yap, yol, su, köprü. Siz suyumuzu yaptınız. Suyun sevabı ve gücü Türkiye’yi kuşatsın. Türkiye’ye tüm komşularım adına teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Sonraki Haber

Türkiye'den Yemen’de Kurban Bayramı Öncesi Gıda Yardımı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Yemen Yüksek Yardım Komitesi ve ilgili İl Valilikleri işbirliğinde 3000 adet gıda kolisi, Kurban bayramı öncesi Yemen’in Aden ve Ebyen illerinde...