Haberler

03 Eylül 2019

TİKA Gönüllüleri Namibya'da

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) "Tecrübe Paylaşımı Programı" kapsamında Namibya’ya gelen gönüllü öğrenciler, Gençlik, Spor ve Ulusal Hizmetler Bakanlığı, Windhoek İslam Merkezi ve Penduka köyüne ziyarette bulundu.

Gönüllü öğrenciler, başkent Windhoek’ta Namibya Gençlik, Spor ve Ulusal Hizmetler Bakanı Erastus Uutoni tarafından kabul edildi. Görüşmede Bakanlığa bağlı faaliyet gösteren “Çok Amaçlı Gençlik Merkezi”nde TİKA tarafından gerçekleştirilecek "TUR-NAM Umut Bahçesi (Tarım Kompleksi) Projesi" hakkında bilgi alındı.

Gönüllüler, TİKA tarafından desteklenen ve 515 kadına mesleki eğitimin verildiği Penduka köyü ile Windhoek İslam Merkezi’ni de ziyaret etti.

Gönüllüler, daha sonra ülkede sağlık ve tarımsal kalkınma alanlarında ciddi projelere imza atmış bir sivil toplum kuruluşu olan DAPP (Development Aid from People to People)’a ziyarette bulunarak, 400 adet fidan ve çeşitli tarım ekipmanını, tarım bölümü öğrencilerinin hizmetine sunulmak üzere teslim etti. “DAPP Meslek Eğitim Okulu” bünyesinde eğitim alan tarım bölümü öğrencileri ile işbirliği içerisinde, Guava, Mango, Limon, Papaya ve Sausage olmak üzere toplam 400 adet fidenin dikim faaliyetlerini gerçekleştirdiler. Ayrıca, Gönüllülerimiz ve DAPP öğrencileri arasında tertip edilen futbol karşılaşması bölgede bulunan insanlar tarafından büyük ilgiyle karşılandı.

Programa katılan gönüllülerden Furkan Tanrıverdi, “İsmini dahi bilmediğim Afrika’nın bir ülkesinde TİKA’nın bu kadar kapsamlı çalışmalar yürüttüğünü bilmek ve buna kendi gözlerimle şahit olmak benim için inanılmaz bir tecrübeydi. Grubumuz iki bin kilometrenin üzerinde yol yaparak Namibya’nın dört farklı bölgesini ziyaret etti. Bu ziyaretler, hayalimdeki Afrika ile gerçek Afrika’nın bambaşka şeyler olduğunu göstererek bana çok farklı bir vizyon kazandırdı.” şeklinde konuştu

Sonraki Haber

TİKA Kırgızistan'daki Aile Sağlığı Merkezini Yeniledi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığınca (TİKA), kış mevsiminin en çetin geçtiği Narın bölgesine bağlı At-Başı ilçesinde bulunan aile sağlığı merkezi yenilendi. TİKA Bişkek Program Koordinatörlüğü, yüklenici firma aracılığıyla iki katlı ve 24 odadan oluşan,...