Haberler

26 Ağustos 2019

TİKA Gönüllüleri Filipinlerde

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) koordinasyonunda düzenlenen "Tecrübe Paylaşım Programı"na katılan 14 üniversite öğrencisi tarafından Filipinlerin güneyindeki Marawi’de 2017 yılında DAEŞ destekli gruplarca başlatılan iç savaş ve çatışmalar nedeniyle yetim kalan ve Manila’ya getirilen Müslüman öğrencilerin çoğunlukta olduğu ve eğitim gördüğü Dar Amanah Okulu’nun kütüphanesi yenilendi.

Gönüllüler, okul yönetiminin hazırladığı program vesilesiyle ilk etapta öğrenciler ile bir araya gelerek tanışma fırsatı buldu. Programın devamında gönüllüler Türk Halkının selamını ileterek, öğrencilere ihtiyaç duydukları kırtasiye malzemelerinden oluşan hediye paketlerini dağıttı. Gönüllüler daha sonra program kapsamında, fiziki şartların yetersizliğinden dolayı öğrencilerin yararlanamadığı okul kütüphanesinin daha iyi şartlarda hizmet verebilmesi amacıyla tadilat ve tefrişatını tamamlayarak kullanıma hazır bir şekilde teslim ettiler.

Tecrübe Paylaşım Programının devamında, Filipinler Hükümeti’ne bağlı olan ve toplam 610 engelliye hizmet veren Elsie Gaches Village Engelli Yaşam Merkezi gönüllüler tarafından ziyaret edildi.

Gönüllüler, Engellli Yaşam Merkezini ziyarette engelli çocuklar ile vakit geçirerek sosyal aktivite ve yarışmalar düzenledi ve birtakım hediyeler verdiler. Ayrıca; Kompleks içerisinde yer alan kliniğe ilaç yardımında bulundular.

Tecrübe Paylaşım Programı’nın son gününde, 1995 yılında kurulan ve dar gelirli ailelerin çocukları için kreş imkanı sunan Pangarap Derneğini ziyaret eden gönül elçileri, buradaki çocuklarla vakit geçirerek hediye paketi dağıttılar.

Sonraki Haber

TİKA’dan Tanzanya’da Upanga Çocuk Islahevine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Darüsselam’da bulunan ve birinci aşamasında tadilatı gerçekleştirilen Upanga Çocuk Islahevi’nin ikinci aşamasında rehabilitasyon sürecine devam eden çocukların daha etkin eğitim ve öğrenim görebilmeleri amacıyla bilgisayar, yazıcı, televizyon ve...