Haberler

06 Temmuz 2020

TİKA Gambiya'da Anne ve Çocuk Sağlığına Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Gambiya’daki anne ve çocuk sağlığı hizmetlerinin iyileştirilmesine yardımcı olmak için Bundung Anne ve Çocuk Sağlığı Hastanesine sıhhi malzemeler temin etti.

TİKA’nın Gambiya’da sağlık hizmetlerini destekleme ve geliştirme çabası kapsamında TİKA, Bundung Anne ve Çocuk Sağlığı Hastanesi’ne temizlik malzemeleri bağışladı. Bu yardım, hastanenin Covid-19 Pandemisine karşı mücadelesine yardımcı olmak ve aynı zamanda Gambiya’da bebek ölüm oranlarının düşürülmesine yönelik hastane yönetimi ile birlikte planlandı.

Bundung Anne ve Çocuk Sağlığı Hastanesi, Gambiya’daki bebek ölümlerine karşı mücadelede önemli bir rol oynuyor. Kanifing Belediyesi içinde yer alan hastane, Gambiya’nın en yoğun hastanelerinden biri olmakla birlikte yılda 200.000’den fazla kişiye sağlık hizmeti sunuyor.

TİKA Banjul Koordinatörü Mehmet Akif Eyigün, teslim töreninde yaptığı açıklamalarda, TİKA’nın Gambiya’nın kalkınma hedefleri kapsamında özellikle bebek ölüm oranlarının azaltılmasına yönelik projeleri desteklemeye kararlı olduğunu söyledi. Bu projenin Gambiya’da anne ve çocuk sağlığı hizmetlerini iyileştirmek için TİKA ile hastane arasında bir işbirliğinin başlangıcı olabileceğini de sözlerine ekledi.

Hastane yönetimi adına konuşan İvan Coker, TİKA’ya faydalı ve zamanında yaptıkları nazik yardımlarından ötürü teşekkür etti. TİKA’nın bu yardımının hastanenin ihtiyaçlarını karşılayacağını ve hastanenin temizliği sürdürmesine ve enfeksiyon önleme ve kontrolüne yardımcı olacağını belirtti. Bu iyi niyet hareketinin, Covid-19 Salgınına karşı önemli katkıda bulunacağını da sözlerine ekledi.

Sonraki Haber

Ahıska Türkleri Ana Vatanlarında Yeniden Hayata Tutunuyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Gürcistan’ın Ahıska ve Gori şehirlerinde ikamet eden 45 ailenin evlerinin tadilatını yaparak ailelere sera desteği sağladı ve seracılık ile ilgili eğitimler verdi. Gürcistan’ın bağımsızlığını kazandığı 90’lı yıllardan sonra...