Haberler

23 Haziran 2022

TİKA Fırat Kalkanı Harekât Bölgesinde Sanat Atölyesi Kurdu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Fırat Kalkanı Harekât Bölgesinde bulunan Mare şehri ve çevresindeki gençlere yönelik ebru, hat, tezhip ve resim alanında eğitim verecek sanat atölyesi kurdu.

TİKA tarafından Mare ve çevresinde bulunan gençlere yönelik geliştirilen proje ile yetenekli gençlere yönelik ebru, hat, tezhip ve resim alanında eğitim verecek sanat atölyesinde eğitimler Türk ve Suriyeli eğitmenler tarafından verilecek. Gençlerin rehabilitasyonu ve sanat eğitimini destekleyecek atölyeden yılda toplamda 400 gencin faydalanması ve ürünlerin satışı ile kursların devamlılığının sağlanması amaçlanıyor.

Suriye’nin tarihi dokusu münasebetiyle yüzyıllar boyunca birçok uygarlık Halep ve Şam bölgelerinde yaşam sürdürmüş olup söz konusu uygarlıklar kendi yaşam tarzını kültürel miras olarak bölgede yaşayan halka bırakmıştır. Suriye halkı Osmanlı devletinden hat ve ebru sanatını, Ermenilerden el işçiliği ve kuyumculuk sanatını, bölgede önceden yaşamış çeşitli toplumlardan marangozluk ve taş işleme kültürünü almıştır.

TİKA tarafından hayata geçirilen hat sanatı ve ressamlık atölyesi kurulması projesi ile kadim sanatlardan olan hat sanatının yaşatılması hedeflenmiştir.

Sonraki Haber

TİKA’dan Pakistan’da Kadın Güçlendirme Merkezi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Başkent İslamabad’da Kadın Güçlendirme Merkezi kurdu. Pakistan Bait-ul Mal kurumu işbirliğinde gerçekleştirilen projeyle dul, yetim ve yoksul kadınlara yönelik meslek edindirme, moda tasarım, dikiş-nakış, basit ve ileri bilgisayar kursları...