Haberler

09 Ocak 2012

TİKA "evladı Osman"ı Yalnız Bırakmadı

Libya’nın Tacure ilçesinde “Evladı Osman” olarak bilinen 9 adet Türk mahallesi bulunmakta ve mahalle sakinleri kendilerini Türk kökenli olarak kabul etmektedir. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyet Libya ziyareti sırasında bu mahalleleri ziyaret etmiş; halk tarafından sevgi ve ilgi ile karşılanmıştı. 

Ülkede yaşanan  normalleşme süreci doğrultusunda ülkedeki okulların birçoğu 18 Eylül 2011 tarihinde eğitim-öğretim faaliyetlerine başladı. Ancak pek çok öğrencinin kırtasiye ihtiyaçları giderilemedi.

Tacua Belediyesi yetkilileri, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Libya Program Koordinasyon Ofisine ilçede yaşayan gelir seviyesi düşük aileler hakkında bilgi verip; yetimlerin ve maddi imkânsızlık nedeniyle temel eğitim araçlarına ulaşamayan öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçlarının karşılanması için talepte bulundu. Ayrıca Başbakan Erdoğan’ın Libya’ya gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Misrata Şehri Yerel Konseyi Yetkilileri de öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçlarını TİKA Libya Ofisi yetkililerine bildirdi.

Bu doğrultuda, Tacura ilçesinde ve Misrata şehrinde ihtiyaç sahibi 2000 öğrenciye TİKA tarafından kırtasiye yardımı yapıldı. TİKA Libya Ofisi Program Koordinatörü Halil İbrahim Okur’un da katıldığı kırtasiye dağıtımları sırasında pek çok öğrenci Türkiye’ye ve TİKA’ya gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti.

Libya’da sosyal, siyasi ve ekonomik hayat normalleşme süreci yaşarken TİKA, “Evladı Osman”ı yalnız bırakmadı.

Sonraki Haber

2011 Yılı En İyi Kamu Kurumu Ödülü TİKA'ya

Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği 2011 yılı başarı ödülleri 11 Ocak 2012 Çarşamba günü Ankara Rixos Otel’de düzenlenen bir törenle sahiplerine verildi. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen törende, başarı ödülleri listesi bürokrasiden sanata, eğitimden sivil toplum kuruluşlarına...