Haberler

31 Mayıs 2019

TİKA Desteğiyle Tacikistan Sınır Birlikleri Personeli Türkçe Öğreniyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Tacikistan Cumhuriyeti Devlet Milli Güvenlik Komitesi’ne bağlı olarak faaliyet gösteren ve ülkenin sınır güvenliğinden sorumlu olan Sınır Birlikleri Komutanlığı bünyesinde kurulan askeri liseye Türkçe dil sınıfı kuruldu.

Yeni kurulan Sınır Birlikleri Lisesinde ilk etapta 100 kadar yetim ve öksüz çocuğun yatılı olarak eğitim alması planlanıyor. Lisede Türkçe’nin yanı sıra İngilizce, Çince ve Rusça sınıfları da bulunuyor. Liseden mezun olan öğrencilerin Harp Akademisinde eğitim hayatlarına devam etmesi ve akademiden mezun olduktan sonra Tacikistan’ın sınır kapılarında ve gümrüklerinde görev alması öngörülüyor. Bu nedenle de öğrencilerin yabancı dil bilmesi önemseniyor.

Anılan lisenin resmi açılışı, Tacikistan Cumhuriyeti Sınır Birlikleri Komutanlığının kuruluşunun 25. yıldönümü vesilesiyle Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman tarafından gerçekleştirildi.  

Sonraki Haber

TİKA’dan Sudan Anne Çocuk Sağlığı Altyapısına Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, Sağlık Bakanlığı ve Selçuk Üniversitesi işbirliğinde Sudanlı 10 ebeye yönelik olarak Türkiye’de eğitim programı düzenlendi. Sudan'ın başkenti Hartum'da anne-çocuk sağlığı konusunda önemli hizmetler sunan, 2010 yılında TİKA...