Haberler

02 Nisan 2019

TİKA Desteğiyle Bosna Hersekli Gençler Meslek Sahibi Oluyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Gradacats Belediyesi, UNDP Özel Sektörü Geliştirme Merkezi ve Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi (BUTGEM) işbirliğinde Gradacac'da mesleki eğitim merkezi kuruldu.

Bosna Hersek'te, işsizliğin azaltılması amacıyla, TİKA çeşitli alanlarda istihdam oluşturacak proje ve faaliyetler gerçekleştirmeye devam ediyor.  Bu kapsamda genç, kadın ve  savaş mağdurlarının ekonomik güçlendirilmesine ve topluma kazandırılmasına yönelik projelere özellikle önem veriliyor.

Mesleki Eğitim Merkezinin kurulması ile otomotiv, metal ve tekstil endüstrilerinin hızla gelişmekte olduğu Kuzey Bosna bölgesine Türkiye’nin bu alandaki tecrübelerin aktarılması hedefleniyor. Geçtiğimiz sene içerisinde Bursa’daki BUTGEM Eğitim Merkezinde CNC Makine Yönetimi ve Programlama konusunda 15 genç ve 10 eğitici eğitimi aldı. Eğiticiler tarafından Gradaçats’ta yeni kurulan Mesleki Eğitim Merkezinde geçtiğimiz yıl içerisinde toplam 75 kursiyer eğitilerek iş sahibi olması sağlandı.  

Proje ile ilgili Gradaçac Belediye Başkanı Edis Dervişagiç yaptığı açıklamada  “Gradaçac şehir meydanı düzenlenmesi projesinde çok olumlu tecrübelerimiz oldu. Bugün ise Gradaçac Belediyesi ve bölgenin ihtiyaçlarını karşılayacak Mesleki Eğitim Merkezi'ni ziyaret ettik. TİKA ile işbirliğimizden çok memnunuz ve bu binanın tadilatına yapılan yatırımının Gradaçac'ın nitelikli iş gücüne olan ihtiyacının karşılanacağını umuyorum. Projedeki ortaklarımızla işbirliğimizin devam edilmesini ve TİKA'nın desteğiyle Gradaçac ekonomisinin bu merkezden fayda görmesini bekliyoruz“ dedi.

Türkiye'deki eğitimini tamamlayan ve sonrasında otomotiv alanında bir firmada göreve başlayan Ervin Mustafagiç “Bursa'daki eğitimimiz 70 günden fazla sürdü ve birçok yeni bilgi ve beceri elde etmiş olduk. Kariyerim ve yaptığım işim için çok faydalı oldu, çünkü burada yaptığımın işlerinin çoğunu Türkiye'de öğrendim. Bu işte durmadan sürekli bildiklerimizi geliştirmek zorundayız. Her gün ilerliyoruz. Bildiklerimi geliştirmek adına Makine Mühendisliği Fakültesi'ni bitirmeyi hedefliyorum.“ dedi.

Sonraki Haber

Yüksek Düzeyli 2. Birleşmiş Milletler Konferansı’nda TİKA’nın Tecrübeleri Aktarıldı

Arjantin’de gerçekleştirilen Güney-Güney İşbirliği Yüksek Düzeyli 2. Birleşmiş Milletler Konferansı’nda Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) standı büyük ilgi toplarken; genel kurul kapsamında TİKA, UNDP, SESRIC ve UNOSSC “Güney-Güney ve Üçgen İşbirliği’nde Özel Sektörün...