Haberler

08 Şubat 2023

TİKA Deprem Bölgelerine Gıda ve Giysi Yardımı Ulaştırdı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) depremden etkilenen bölgelere gıda ve giysi yardımı ulaştırdı.

Dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine Türkiye’nin yardım elini uzatan TİKA, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 ili etkileyen deprem sonrası çalışmalarını depremzedeler için yoğunlaştırdı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un koordinasyonuyla depremin yaşandığı ilk günden itibaren çalışmalara başlayan TİKA, deprem bölgelerine ulaştırmak üzere 11 tırdan oluşan gıda paketi ve giysi kolisi hazırladı.

Kahramanmaraş, Hatay, Malatya ve Adıyaman başta olmak üzere bölgedeki depremzedeler için gıda malzemeleri, yetişkin ve çocuk kıyafetleri, battaniye, ısıtıcı gibi temel ihtiyaç malzemelerini taşıyan tırların bir kısmı bölgeye ulaştı. Elbistan’a ulaşan yardım tırındaki malzemeler Elbistan Devlet Hastanesindeki yaralılara ve bahçesindeki depremzedelere teslim edildi. Malatya ve Kahramanmaraş’a ulaşan yardımların bir kısmı dağıtım için depolara teslim edildi. Hatay ve Adıyaman için hazırlanan yardım paketlerini taşıyan tırlar ise yola çıktı.

TİKA’nın bölgeye ulaştırdığı gıda malzemeleri ile Malatya ve Kahramanmaraş’ta kurulan aşevlerinde sıcak yemek dağıtımı da yapılacak.

TİKA, devletin resmi kurumları ile koordinasyon halinde gerçekleştirdiği yardımlarını ihtiyaç ve talepler doğrultusunda sürdürecek.

 

Sonraki Haber

Bosna Hersekli Ekip TİKA'nın Eğitimlerinde Öğrendiklerini Deprem Bölgesinde Uyguladı

6 Şubat'taki depremlerde arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere Bosna Hersek'ten Türkiye'ye giden ekiplerin faaliyetlerinde, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığınca (TİKA) verilen eğitimlerin önemli katkısı oldu. TİKA'nın 2017'de Bosna Hersek'te gerçekleştirdiği kapsamlı eğitimlere katılan yaklaşık...