Haberler

08 Kasım 2022

TİKA'dan Ugandalı İmamlara Mesleki Eğitim Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) destekleriyle Uganda’dan ülkemize gelen din görevlilerine yönelik mesleki eğitim programı düzenlendi.

TİKA, T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Konya Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde Uganda Yüksek İslam Konseyi bünyesinde görevli 10 din görevlisine yönelik Konya’da eğitim programı düzenlendi. 1 Eylül – 30 Kasım tarihleri arasında Dini İhtisas Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen eğitimlerde tefsir, hadis, Arapça ve Kur’an-ı Kerim derslerinin yanı sıra Konya Büyükşehir Belediyesi personellerince tarım, hayvancılık, katı atık yönetimi ve yenilenebilir enerji ile su yönetimi konularında teknik bilgiler de aktarıldı.

Uganda’da maaş almadan gönüllü olarak imamlık yapan Ugandalı heyetin 90 gün boyunca aldıkları eğitimler sonucunda ülkelerine döndüklerinde bu alanlarda çalışarak geçimlerini sürdürmeleri hedefleniyor.

Sonraki Haber

Afganistan’da Akademik Personele Yönelik İlk Yardım Eğitimi Düzenlendi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığınca (TİKA) Afganistan’ın batısında bulunan Herat, Farah, Nimruz, Gur ve Badgis vilayetlerindeki üniversitelerin akademik ve idari personeline yönelik ilk yardım eğitimi düzenledi. TİKA Herat Program Koordinasyon Ofisi ve Herat Üniversitesi...