Haberler

21 Kasım 2022

TİKA'dan Uganda'daki Sağlık Merkezine Teknik Ekipman Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Uganda’da faaliyet gösteren bir sağlık merkezine ekipman desteğinde bulundu.

TİKA, Uganda'nın Teso bölgesinde faaliyet gösteren Meryem Ana Sağlık Bilimleri Merkezi’ne teknik ekipman desteğinde bulundu. TİKA Uganda Koordinatörü Ömer Aykon verilen destek hakkında "Uganda’nın doğusunda Soroti şehrinde faaliyet gösteren merkeze Başkanlığımızca CPR, hamile kadın, bebek gibi eğitim modellerinden temin edildi." ifadelerini kullandı.

“İki ülke ilişkilerine katkı sağlayacak”

Törende konuşan Türkiye'nin Kampala Büyükelçiliği 3. Kâtibi Can Berk Atasoy, verilen desteğin iki ülke ilişkilerine katkı sağlayacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Uganda'yla ikili ilişkilerimiz yalnızca siyasi ve ekonomik veçhelerle sınırlı kalmıyor, aynı zamanda insani yaklaşımımızla ülkenin her bir köşesine ulaşmaya gayret ediyor, 'sahada ve masada güçlü diplomasi' düsturuyla hareket ediyoruz. Gerçekleştirilen faaliyet de bu anlayışımızın bir yansıması olup bölgede sağlık alanındaki eksikliklerin giderilmesi gayretlerine sürdürülebilir bir katkı sağlamıştır."

“Teso halkı, bu iyiliklerin karşılığını gösterecektir”

Teso Bölgesinden Sorumlu Devlet Bakanı Ongalo-Obote, "TİKA ile Teso harika işler çıkarıyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Museveni de TİKA’nın Teso’ya sağladığı desteklerden oldukça memnun. Teso halkı, bu iyiliklerin karşılığını çalışarak gösterecektir." ifadelerini kullandı.

Uganda'da 2013'ten beri çeşitli projelere imza atan TİKA, 2017'de başkent Kampala'da açtığı ofisle proje alanlarını genişleterek eğitim, sağlık, tarım ve hayvancılık sektörlerinde yeni projeleri hayata geçirmek üzere çalışmalar yürütüyor.

Meryem Ana Sağlık Bilimleri Merkezi hakkında

2019 yılında kurulan ancak Covid-19 küresel salgın nedeniyle hizmete geç başlayan Meryem Ana Sağlık Bilimleri Merkezi bünyesinde klinik, muayenehane, laboratuvar, yurt binası ve derslikler bulunuyor. Merkez mevcut kapasitesi ile 15 öğrenciye eğitim sağlayabiliyor.

İnşa edilmekte olan ikinci yurt binasının tamamlanmasının ardından kapasitenin 100 öğrenciye ulaşması bekleniyor.

Sonraki Haber

TİKA’dan Fildişi Sahili'ne Tarımsal Ekipman Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Fildişi Sahili'nin ticari başkenti Abidjan'a 100 km uzaklıkta bulunan Sikensi şehrinde faaliyet gösteren kahve ve kakao üreticileri kooperatifine teknik ekipman desteği sağladı. TİKA tarafından yürütülen proje kapsamında yaklaşık 100...