Haberler

06 Mayıs 2022

TİKA'dan Tunus'ta Bal Arıcılığına Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Tunus’un Beja bölgesinde bal arıcılığını teşvik etmeye devam ediyor.

Daha önce Beja’nın Tabouba bölgesindeki çiftçilere yönelik arıcılık projesi gerçekleştiren TİKA, bu sene de Beja Tarımsal Kalkınma Komiserliği (CRDA) ve Oued el-Maaden Kalkınma Grubu (GDA) iş birliğiyle Tunus’un Beja iline bağlı Nefza ilçesi kırsalında yaşayan 15 çiftçi aileye bal arıcılığı için ihtiyaç duyulan 150 arı kovanı ve arı kolonisi ile diğer ekipmanları sağlayarak destek oldu.

TİKA'nın desteğiyle Oued el-Maaden Tarımsal Kalkınma Grubu tarafından belirlenen 15 genç çiftçiye CRDA tarafından bal arıcılığı konusunda teknik eğitim verilirken; her bir çiftçinin bal arıcılığı, bal üretimi ve pazarlaması faaliyetleri kapsamında ihtiyaç duyduğu malzeme ve ekipman desteği de sağlandı.

Proje kapsamında, her bir çiftçiye 10’ar adet kovan ve arı kolonisinin yanı sıra tulum, maske, eldiven, fırça ve körükten oluşan arıcı seti ve arıcılık için gerekli olan diğer malzemeler verildi. Ayrıca elektrikli bal süzme makinası, bal olgunlaştırma makinası gibi malzemeler çiftçilerin ortak kullanımına sunulmak üzere Oued el-Maaden Tarımsal Kalkınma Grubuna teslim edildi.  

Düzenlenen törenle TİKA tarafından yararlanıcılara arıcılık malzeme ve ekipmanları teslim edilirken, CRDA tarafından ise bal arıcılığı teknik eğitimi sertifikaları dağıtıldı.     

Sonraki Haber

TİKA'dan Özbekistan'da Yerli Tohum Projesi

Türk İşbirliği ve Koordiansyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Türkiye'nin patates ıslahı ve yetiştirme tekniği çalışmalarında geliştirdiği yerli ve milli çeşitler ile teknoloji transferi konularındaki tecrübesini Özbekistan’a aktarıyor. TİKA tarafından geliştirilen proje ile Özbekistan’ın yerli patates tohumculuğunu desteklemek amacıyla,...