Haberler

11 Ekim 2022

TİKA'dan Talasemi Hastalığıyla Mücadelede Pakistan'a Ekipman Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), talasemi hastalığıyla mücadelede Pakistan'a ekipman desteği sağladı.

1998'de kurulan ve Pakistan genelinde talasemi, hemofili ve diğer kan rahatsızlıklarından muzdarip hastalara ücretsiz hizmet sunan Sundas Vakfı’na hastalıkla mücadelede kullanılmak üzere 40 sağlık kiti, 1000 üçlü kan torbası ve 800 demir şelasyon ilacı temin edildi.

Başkent İslamabad'daki Fatma Cinnah Parkı'nda düzenlenen etkinliğe, Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi Mehmet Paçacı, TİKA İslamabad Koordinatörü Muhsin Balcı, Sundas Vakfı Başkanı emekli Tümamiral Aftab Hüseyin ve davetliler katıldı.

Pakistan'da beta talasemi görülme sıklığı yüzde 5-8 arasında değişirken, ülkede 9,8 milyonun üzerinde taşıyıcı olduğu düşünülüyor. Her yıl yaklaşık 5 bin 250 çocuğa beta talasemi teşhisi konulan Pakistan'da kan nakline bağımlı hasta sayısının yaklaşık 100 bin olduğu tahmin ediliyor.

Sonraki Haber

TİKA’dan Bosna Hersek’te Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) Eğitimi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da kurduğu Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) Laboratuvarı'nda teorik ve uygulama eğitimi düzenlendi. Saraybosna Üniversitesi Orman Fakültesi bünyesinde kurulan Coğrafi Bilgi Sistemleri Laboratuvarı projesi kapsamında gerçekleştirilen eğitimlerin ikinci...