Haberler

07 Aralık 2020

TİKA'dan Sudan'a Kovid-19'la mücadele için tıbbi malzeme desteği

Dummy Image

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA),​​​​​​​ Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında, Güney Darfur Valiliği ve Niyala Sudan-Türkiye Eğitim Araştırma Hastanesine koruyucu tıbbi malzeme yardımında bulundu.

TİKA tarafından temin edilen oksijen ölçüm cihazları, termometre, siperlikli yüz koruma maskeleri, yüz maskeleri, eldiven, dezenfektan, cerrahi önlük, dezenfeksiyon işlemleri için pompa gibi malzemeler, Niyala Sudan-Türkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Hartum’daki ofisine teslim edildi.

TİKA, daha önce de Sağlık Bakanlığına, başkent Hartum’daki Mesleki Eğitim Merkezinde ürettiği 100 siperlikli yüz maskesi, Doğu Darfur Valiliğine de Kovid-19’la mücadele için tıbbi malzeme desteğinde bulunmuştu.

Nyala Sudan Türkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi TİKA tarafından inşa edildi 

Güney Darfur eyaletinin başkenti Nyala’daki, Nyala Sudan-Türkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2014 yılında TİKA tarafından yapıldı. Hastane, Sağlık Bakanlığınca işletiliyor. Konumu itibarıyla bölgenin merkezinde bulunan hastane, sadece Sudan’dan değil, Kamerun, Çad, Gambiya ve diğer civar ülkelerden gelen hastalara da şifa dağıtıyor. Kadın doğum, çocuk, patoloji, radyoloji, dâhiliye, üroloji olmak üzere hemen her alanda tedavi hizmetleri sunulan 150 yataklı hastanede, 2014 yılından bu yana Türk uzman hekimlerce Sudanlı sağlık personeli ve hekimlere de eğitimler veriliyor. Hastanede 3 ameliyathane, 14 yataklı çocuk ve yeni doğan bölümü, 8 yataklı erişkin yoğun bakımı bölümleri bulunuyor. Hastaneden yılda 120 bin hasta yararlanıyor. Organ nakli dışında her tür operasyonun yapıldığı hastanede, yaklaşık 50 Türk ve 280 Sudanlı sağlık personeli hizmet veriyor.

Sonraki Haber

TİKA’dan Kolombiya’daki Uluslararası Havaalanına Termal Kamera Sistemi Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Bolivar Valiliği ile işbirliğinde, koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında biyogüvenlik protokolü ve önlemlerini uygulamak amacıyla Rafael Nuñez Cartagena de Indias Uluslararası Havaalanına Türk üretimi iki termal kamera seti temin...