Haberler

09 Ağustos 2022

TİKA'dan Somali Merkez Cezaevi'ne Altyapı Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Somali’nin başkenti Mogadişu’da bulunan Merkez Cezaevi’ne iyileştirme çalışmaları kapsamında yatak, ranza, bir adet masaüstü bilgisayar, televizyon ve projeksiyon cihazı temin edildi.

Özellikle çocuk ve rehabilitasyona ihtiyaç duyan mahkumların topluma yeniden kazandırılması amacıyla yapılan iyileştirme çalışmaları kapsamında cezaevine yatak, ranza, bir adet masaüstü bilgisayar, televizyon ve projeksiyon cihazı temin edildi. Ayrıca içerisinde 250 adet kitabın bulunduğu bir de kütüphane kuruldu.

Temin edilen malzemelerin teslim törenine; Somali Adalet Bakanı Hassan Hussein Haaji, Cezaevleri Genel Komutanı General Abdikarin Ali Afrah, T.C. İçişleri Müşaviri Albay Halil Altuntaş, Somali Türk Kızılay Delagasyon Başkanı Ruşen Çetinkaya ve TİKA Mogadişu Koordinatörü İlhami Turus katıldı.

Türkiye-Somali ilişkilerinin çok eskiye dayandığını belirten Somali Adalet Bakanı Haaji, 2011 yılının bu ilişkilerin güçlenmesinde bir dönüm noktası olduğunu kaydetti. 

Haaji konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Ailesiyle birlikte buraya gelen Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyoruz. Bize her zaman kardeşliklerini gösterdiler. Türkiye tüm kurum ve kuruluşlarıyla Somali’ye katkı sağlamaktadır. Bize ihtiyacımız olan hemen her alanda verdiğiniz destekler için teşekkür ediyoruz.”

Teröre karşı eğitim yoluyla mücadele etmek gerektiğinin altını çizen Haaji, Mogadişu Merkez Cezaevi’ne ranza, yatak, kütüphane ve teknolojik donanım sağlayan TİKA’ya şükranlarını sundu.

TİKA Mogadişu Koordinatörü Turus, TİKA’nın özellikle son 10 yıldır Somali’de farklı alanlarda çok sayıda projeye imza attığını ifade etti. Mogadişu Merkez Cezaevi’nin çeşitli eksiklik ve ihtiyaçlarını temin ettiklerini belirten Turus, “TİKA olarak Somali’nin yanındayız. Projemiz sayesinde mahkûmların da birer insan olduğunu hatırlatıyoruz. Onları yok etmenin değil, hatalarından ve suçlarından ders çıkarmalarının sağlayarak insanlığa yeniden kazandırmanın önemli olduğunu savunuyoruz.” dedi.

Islahın temel amaç olması gerektiğinin vurgulayan Turus, bunun yolunun daha iyi şartlarda barınma ve eğitim ile teknolojiye erişim imkânlarından geçtiğini belirtti.

 

Sonraki Haber

TİKA, Namibyalı Gençler Yararına Bilgisayar Laboratuvarı Kurdu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Namibya’nın Keetmanshoop şehrinde bulunan Çok Amaçlı Gençlik Merkezi’ne bilgisayar laboratuvarı kuruldu. Genç işsizliğinin önemli bir sorun olduğu Namibya’da gençlerin bilgisayar teknolojilerine erişiminin sağlanması amacıyla TİKA ve Karas...