Haberler

14 Nisan 2022

TİKA'dan Somali'de Yetim ve Eğitim Merkezine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, Somali’nin başkenti Mogadişu’da donanımı yapılan "Yetim ve Eğitim Merkezi" gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı.

TİKA, Hayrat Yardım Vakfı ve  Rajo Development Organization iş birliğinde, Trabzon Bahçecik İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin destekleriyle kurulan ve TİKA tarafından donanımı gerçekleştirilen Somali Yetim Eğitim Merkezi hizmete açıldı.

Törende konuşan TİKA Mogadişu Koordinatörü İlhami Turus yetimlere hizmet edecek böyle bir eğitim merkezinin Somali şartlarında çok önemli bir ihtiyaç olduğunu belirterek Hayrat Vakfı ile Bahçecik İmam Hatip Ortaokulu’na bu çalışma için teşekkürlerini iletti. Türkiye ve TİKA olarak Somalili çocukları kendi çocuklarından ayırmadıklarının altını çizen Turus, Yetim ve Eğitim Merkezinin Somalili çocukların geleceği için hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Hayrat Yardım Vakfı adına konuşan Mustafa Kaplan ise bugün Hayrat Vakfı, TİKA ve Bahçecik İmam Hatip Ortaokulu’nun katkılarıyla açılan merkezde öğrencilerin hem Somali müfredatına uygun bir eğitim hem de hafızlık eğitimi alacaklarının altını çizerek katkıda bulunan herkese teşekkür dileklerini iletti.

Somali’de iç savaş, terör ve iklimsel sebeplerle sayıları oldukça fazla olan yetim çocukların temel beslenme, barınma ve eğitim ihtiyaçları karşılanacağı merkezden 20'si yatılı olmak üzere toplam 300 yetim öğrencinin faydalanması bekleniyor. 

Sonraki Haber

Pakistan’ın Karaçi Şehrinde 1.000 Aileye Ramazan Gıda Paketi Dağıtıldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Ramazan ayında kardeş sofralarıyla buluşmaya Pakistan'ın Karaçi şehrinde devam ediyor. Pakistan’ın Rawalpindi, Murree, Mansehra şehirlerinde gerçekleştirilen gıda dağıtım organizasyonlarından sonra Karaçi’de de 1000 ihtiyaç sahibi aileye gıda paketi dağıtımında...