Haberler

30 Kasım 2022

TİKA'dan Senegalli Gençlere Mesleki Eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Senegal’in Ngor Belediyesinde yaşayan genç istihdama yönelik turizm ve otelcilik alanlarında mesleki eğitim programı düzenlendi.

Senegal’in başkenti Dakar’a bağlı Ngor Belediyesi ve Senegal Turizm Bakanlığına bağlı ENFHT – Turizm ve Otelcilik Eğitimi Okulu iş birliğinde Ngor’da yaşayan gençlere yönelik yönelik; aşçılık, pastacılık, otelcilik yönetimi ve restoran servisi konularını kapsayan bir dizi mesleki eğitim programı düzenlendi. 30 kursiyerin katıldığı eğitim programını başarıyla tamamlayanlara sertifikaları Ngor Belediye Başkanı Magueye Ndiaye tarafından verildi.

Verilen eğitimler sonucunda, Ngor’un artan turizm potansiyeli ile beraberinde getirdiği istihdam sorununa çözüm sağlaması hedefleniyor.

Sonraki Haber

TİKA Namibya’da Tarımsal Üretime Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Namibya’nın Oranjemund şehrinin Swartkop bölgesinde yaşayan yerli halka, tarımsal üretim yapabilmeleri için 10 bin litrelik tank ve damla sulama sisteminin bulunduğu 3 adet bahçe kurulumu sağlandı. Madenciliğin...