Haberler

19 Aralık 2019

TİKA'dan Pakistanlı Kız Öğrencilere Kriket Tesisi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Pakistan’ın en büyük şehri Karaçi’de kız öğrenciler için kriket antrenman merkezi kurdu.

Karaçi’nin en eski kız devlet okulu olan Fatima Jinnah Kız Okulunda kurulan tesisin açılışına Pakistan Milli Takım Kaptanı Sarfaraz Ahmed, TİKA Karaçi Koordinatörü İbrahim Katırcı, Zindagi Trustun kurucusu ünlü sanatçı Shehzad Roy katıldı.

Kaptan Ahmed basının yoğun ilgi gösterdiği açılış törenindeki konuşmasında, kriket sporunun Pakistan halkının hayatının vazgeçilmez bir parçası olduğunu ve Pakistan’ın bu alanda dünyaca ünlü sporcular yetiştirdiğini belirterek,  TİKA tarafından kurulan tesisin kız öğrencilerin profesyonel kriketçi olması yönünde önemli bir yatırım olduğunu belirtti.

Sanatçı Shehzad Roy ise, Zindagi Trust tarafından sahiplenen devlet okulundaki öğrencilerin birçok farklı spor dalında büyük bir potansiyel taşıdığını ifade ederek, Türkiye Devletinin hediye olan bu tesis ile kriket alanında bu potansiyelin açığa çıkacağını söyledi.

Karaçi Koordinatörü İbrahim Katırcı, kriket sporunun Pakistan halkının bir tutkusu olduğunu işaret ederek, TİKA tarafından kurulan tesisin Pakistan-Türkiye arasındaki dostluk ilişkilerinin güzel bir örneği olduğunu ifade etti.

TİKA, antrenman merkezinin kurulumun yanı sıra okul takımın ihtiyaç duyduğu spor malzemeleri temini desteğinde bulundu.

Sonraki Haber

TİKA, Tunus'un Kayrevan Kentindeki Tarihi Belgeleri Restore Edecek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)  Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı, Zeytune Üniversitesi ve Kayrevan İslami Araştırmalar Merkezi arasında Kayrevan kentindeki yazma eserler, musaf ve tarihi belgelerin restorasyonu, arşivlenmesi ve dijitalleştirilmesi alanlarında işbirliği protokolü...