Haberler

24 Temmuz 2020

TİKA'dan Pakistan'da Kadınlara Mikro Bahçecik Projesi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Pakistan’da kadınların evde kendi sebzelerini yetiştirebilmesini sağlamak amacıyla “Mikro Bahçecik” projesini hayata geçirdi. 200 kadına 6 aylık eğitim verilirken, gerekli ekipman desteği sağlandı.

TİKA, Pakistan’da eğitim, sağlık, su, sanitasyon ve mesleki eğitim başta olmak üzere, Pakistan’ın kalkınması ve gelişmesine yönelik projeler gerçekleştiriyor. Tarımın nüfusun önemli kısmının geçim kaynağını oluşturduğu ülkede, özellikle düşük gelirli aileden olan kadınların kendi sebzelerini yetiştirebilmesi için “Mikro Bahçecik” projesi hayata geçirildi.  Proje kapsamında belirlenen 200 kadına 6 aylık eğitim verilirken, gerekli ekipman desteği sağlandı.

Ravalpindi Kalkınma Otoritesi binası önünde yapılan tanıtım programına, Ravalpindi Kalkınma Otoritesi Başkanı Tarık Mahmut Murtaza, Türkiye’nin İslamabad Büyükelçisi İhsan Mustafa Yurdakul ve TİKA Pakistan Koordinatörü Gökhan Umut katıldı.

Programda konuşan Türkiye’nin İslamabad Büyükelçisi İhsan Mustafa Yurdakul, Ravalpindi halkı için iş birliği yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Ravalpindi halkının iyiliği için iş birliği yapmaya devam edeceklerini belirten Yurdakul, proje için 200 mutfak bahçesi aracı sağlayan TİKA ve Ravalpindi Kalkınma Otoritesine teşekkürlerini sundu. Yurdakul, kadınlara yönelik kalkınmanın önemine dikkati çekerek, “Bu, hane halklarının kendini geçindirmesi ve kadınların kalkınma durumu için çok önemlidir. Kadınlar ailenin bel kemiği olduğundan, onlara azami özen göstermeliyiz. Hepsine, ailelerini kalkındırma çabaları için teşekkür ediyorum. Onlara yardım etme çabalarımız devam edecek.” değerlendirmesinde bulundu.

Proje sayesinde, kadınlara kendi evlerinde, balkonlarında ve bahçelerinde organik sebze yetiştirebilecekleri ortam sağlanırken, ev ekonomilerine de katkıda bulunulması amaçlanıyor. Model olarak ortaya konulan projenin, sürdürülebilir olmasını sağlamak amacıyla da aralıklı olarak denetlenmesi planlanıyor.

Sonraki Haber

TİKA’nın Moğolistan’a Tarım Alanındaki Desteği Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Moğolistan’da iklim koşulları nedeniyle sebze yetiştiriciliğini tek bir mevsime bağlı olarak yapan Hoton Türklerine kışlık sera kuruldu. TİKA, Moğolistan’ın tarım sektörünü kalkındırmak, istihdamı arttırmak ve gıda güvenliğini...