Haberler

30 Mart 2023

TİKA'dan Mozambik’te Engelli Vatandaşlara Destek

TİKA'dan Mozambik’te Engelli Vatandaşlara Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Mozambik’te engelli bireylerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi için tekerlekli sandalye desteğinde bulundu.

TİKA ve Maputo Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Müdürlüğü iş birliğinde başkent Maputo’da yaşayan 125 engelliye tekerlekli sandalye temin edildi.

Proje kapsamında, Türkiye’de üretilen tekerlekli sandalyeler, gerçekleştirilen tören ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Maputo Belediyesi Meclis Başkanı Samuel Madumbela, sandalyelerin teslim töreninde yaptığı konuşmada “6 Şubat 2023 tarihinde Türkiye’de gerçekleşen iki büyük deprem afeti nedeniyle hayatlarını kaybedenlere ve ailelerine yönelik en içten taziyelerimizi iletmek isteriz. Türkiye’de yaşanan bu afet bizleri de derinden etkilemiş ve üzmüştür. Destekleriyle engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına yardımcı olan Türkiye Cumhuriyeti’ne ve TİKA’ya minnetlerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber

TİKA’nın Afganistan’daki Yetimlere Desteği Sürüyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'ın Herat şehrindeki devlet yetimhanelerinde kalan yetim ve sokak çocuklarına giyecek, temizlik ve gıda malzemeleri desteğinde bulundu. Herat Çalışma ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından soğuk hava şartlarından dolayı sokak...